Orta Bütçeli Kullanıcılar İçin Smart TV Alırken Bakılması Gereken Kritik Özellikler

Smart TV alırken aklınızda bulunması gereken bazı temel şeyler.
Orta Bütçeli Kullanıcılar İçin Smart TV Alırken Bakılması Gereken Kritik Özellikler

1) alabiliyorsanız android özellikli alın. düz normal smartların internet tarayıcıları her sitede düzgün çalışmayabiliyor. ama android tvlere istediğiniz apk'yı atıp yükleyebilirsiniz.
(bunun yerine " mi tv box s 4k " (kare olan model) alıp da kullanılabilirsiniz. android işletim sistemine sahiptir ve internette nasıl uygulama yükleyebileceğiniz de yazar. çok kolaydır. kırdırma vs. gerektirmez.(düşük ve ucuz modeli olan "mi tv stick" kardeşi de güzeldir iş görür.))

2) kesinlikle wireless display ya da wireless cast özelliği olsun. telefondan veya laptoptan ekran yansıtma yapıp film video resim açabilirsiniz. yansıtmalardaki görüntü kalitesi laptoplarda çok başarılı. telefonda biraz görüntü kalitesi düşebiliyor. ses görüntü tvde senkronizedir. ama tv-telefon veya tv-laptop kendi aralarında gecikme tabii ki var. telefondan/laptoptan kablosuz oyun oynama zorlaşır. mutlaka hdmi kablo ile oynamalısınız.
(sonradan takılan tv box'larda cast özelliği zaten mevcut.)

3) bütçeniz uygun ise 49 inç ve daha büyük ekranlarda 4k özelliği olsun. küçüklerde (40-43 inç gibi) 1080 p yeterli. yine 32 inçlerde 720p (hd ready) yeterlidir.

4) test edebiliyorsanız haberlerin altyazı geçişleri göze takılmıyorsa veyahut futbol maçlarında ekrandaki kamera hareketleri ile birlikte yeşil çim saha anormal gözükmüyorsa hertzi yeterlidir diyebilirsiniz. hertz'e teknik kısımdan da bakarak rakamsal olarak karar verebilirsiniz. çoğu tv'nin reklamında dijital hertz ile müşteriler aldatılabiliyor. bu sebeple donanımsal hertz'e bakmalısınız. donanımsalda da 100 ve üstü hertz kalitelidir. eskiden 100 hertzler çok pahalıydı. genelde 50 satılırdı.

5) kumanda ile tarayıcıdayken mouse geçişi hızını kontrol edebilirsiniz. çoğu tv'de yeterlidir. ama lg markasında air mouse desteği vardır. mouse'u tuşa basmadan yönetirsiniz. güzel bir özellik. yok ben zaten mouse takıcam diyorsanız gerek yok buna. hemen hemen hepsi destekler. (32 inçlerde desteklemeyebiliyor.)

* gözlemlediğim kadarıyla 101'lerde satılan toshiba lar f/p olarak gayet yeterlidir. vestel servis destekli oluyorlar.

* samsung'ların benim gördüğüm tek noksanı bence menü renksizliği. yoksa herhangi bir kusuru yok.

* sony çok kaliteli paneller kullanır.

* philips'in patentli ambilight (arkayı o anki görüntüye göre aydınlatma özelliği) albeni olarak yazılabilir.

* oled, oled+ gibi daha üst seviye tv'ler için herhangi bir önerim yok.