Bir Entelektüel Evinin İlk Bakışta Dikkatinizi Cezbedecek Seksi Özellikleri

Bir entelektüelin evine girdiğinizi size anında anlatacak olan detaylar, buyrun.
Bir Entelektüel Evinin İlk Bakışta Dikkatinizi Cezbedecek Seksi Özellikleri

entelektüel evi tozludur

kedili ya da köpeklidir. hafiften eskimiş (umarsızca eprimiş) mobilyalar dikkat çeker. kapının hemen yanında bisiklet bulunma ihtimali yüksektir. mevsim itibariyle unisex sandaletler de hemen kapı önündedir, eskitme deri ve matlaşmış tokalıdır bunlar muhtemelen. eve sinmiş puro kokusu olmazsa olmazdır. organik ürün ambalajlarıyla dolu çöpler geri dönüşüme gidecekler ve gitmeyecekler olarak ikiye ayrılmış olabilir. sık sık hali hatrı sorulan ve çoluk çombalak ahbap olunmuş olunan kapıcı hikmet abi bunları nasıl ve nereye atacağını zaten bilir. duvarlarda en az bir eski türk sanat müziği sanatçısının portresi bulunabilir, plaklar, pikap, tütsü, minder, kütüphane, çeşitli ülkelerden getirilmiş ıvır zıvır, çeşitli ülkelerde (bilhassa küba) çekişmiş pek çok fotoğraf, deniz kabuğu, sabun... daha sayayım mı? hah bir de tuvalette kütüphanemsi bir kitap yığını olma ihtimali yüksektir. uykusuz, penguen, post ekspres, ya da yeni harman gibi dergilerden oluşan bir topluluk da olabilir klozet yakınlarında. balkon varsa en az birkaç çeşit çiçek ya da maydonoz, nane gibi gıdalardan birkaçının ekilmiş olması muhtemeldir. daha gizemli balkonlarda hint kenevirine de rastlanabilir.

10 maddede ilk akla gelenler

1. salon dışındaki odaların nasıl olduğunun bir önemi yok. senin ruhunu beslediğin, vaktiğini geçirdiğin yer salon ayrıca gelen konukların için de estetik açıdan tek önemli yer salon

2. salonun ortasında david bowie aladdin sane portreli halı

3. salondaki masaya yayılmış romanlar, felsefi, siyasi kitaplar: özellikle proust, bertrand russell, baudelarie, foucoult kitapları

4. bohemlik verme amacı güdülüyorsa bukowski, vonnegut, kerouac kitapları da bulunur bunlar salonun farklı yerlerine dağılır.

5. televizyon kesinlikle yoktur bunun yerine bir adet pikap bulunur. brian eno, miles davis, messiaen, the velvet underground, john zorn, talking heads, penderecki plakları da plaklığa dizilir. birkaç tanesi ortalıkta durur.


6. açık halde duran mac ve yanında duran akşamdan kalma kahve bardağı

7. salonun duvarlarında 3 adet tablo bulunur. bunlar klimt, matisse, gaugain, rembrandt, klee, bruegel, warhol veya mondrian'ın resimlerinden seçilir.

8. geniş bir dvd arşivi, 1900'lerin başı sessiz filmlerinden günümüz wes anderson filmlerine kadar ki süreci kapsayan bilimum bergman, godard, fellini, hitchcock, coen kardeşler, tarkovski, lynch, haneke filmleri salondaki cam kapaklı dolabın içine konur. bunlar içerideki televizyonda izlenir.

9. çok büyük bir kütüphane. romanlardan şiirlere, denemelerden araştırma kitaplarına kadar tüm edebiyat tarihini içine alan, akademik kaynakların da olduğu, göreni putperestliğe götürecek bir kütüphane bulunur. yurtdışından getirilmiş ilginç eşyalar, biblolar bölmelerin önünde boş kalmış yerlere konur.

10. piyano, trompet, bas gitar veya küçük bir bateri seti salondaki köşesinde yerini alır.

Birkaç madde daha

ev denilen şey entelektüelin gözünde toplum baskısından ve hayatın sıkıcılığından, stresinden uzaklaşmak adına sığınılacak bir liman olduğu için tamamen kendi bencil zevklerine uyan özellikler sergiler.

- entelektüel adam benim gözümde kültürünü birikimini şov amaçlı kullanmayan insandır. buna uygun olarak olabildiğince az sayıda fakat estetik açıdan son derece yüksek aksesuarlar kullanır evinde.

- rahatlık ve bireysellik ön planda olduğu için küçücük olan salonun yarısını şöyle yere yakın gayet geniş ve rahat bir koltuk kaplar genelde, hemen yanında belki bir baba koltuğu vardır.

- ışıklandırma da çok önemlidir, loş ve sarı renkte lambalar vardır evinde. avizeler küçücüktür. genellikle de kullanılmaz.

- müzisyense salonda en sevdiği grubun albümünün cover'ı çerçeveletilmiş bir biçimde asılı olabilir yada en çok sevdiği sözü salonun herhangi bir duvarında görebilirsiniz.

- sinemasever ise son derece kaliteli bir televizyon ve ses sistemi vardır.


- sanatsal emeğe verdiği değer çok yüksek olacağı için bir dvd, blu-ray veya müzik albümleri dolabı mutlaka vardır.

- kitap okumak bir alışkanlık olduğu için bu alışkanlığa bağlı kalmayarak çok sayıda kitap okumayadabılır. internetten bütün gün okuduğu makaleler, haberler ve araştırmalar yeterli olabilir. bu açıdan orta büyüklükte bir kitaplık yeterli olacaktır... belki geniş bir çizgi roman koleksiyonu.

- belki bir cigaralık bulunabilir.

- zevk dünyası çok geniştir entelektüel adamın, iyi viskiler, şaraplar bulunabilir. (fazla yoktur zira dediğim gibi bencildir, sadece kendi ihtiyaçları için alır bunları.) salon sehpasında duran yarısı boş lagavulin ve bardağı görür gibiyim.

- iki kişilik bir yatak vardır.

- çalışma ve hobi odası mutlaka vardır. tuvalde yarım kalmış bir resim, güzelinden bir bateri olabilir.

- en önemlisi kesin ama kesin çok geniş bir balkonu vardır. balkon özgürlüktür entelektüel adam için.

- duvar ve parke rengi de çok önemli bir tabii, genellikle toprak renkleri olur.

- antre, mutfak, banyo, yatak odası çok küçüktür. az sayıda ama kaliteli giysilerden oluşan küçük bir gardrop vardır. sağlam bir filtre kahve makinesi vardır. dünyanın en güzel evidir.

entelektüel evi, insanın dikkatini dağıtacak özelliklere sahip bir evdir

bir masanın üstünde değişik türlerde dergilerin bulunduğu bir küme olabilir mesela. oturduğun an bunlardan birini açıp okumak istersin. ama içlerinde dvd filan olduğunu da görüp şaşırırsın.

az sayıda kitabın sıralandığı güzel bir kitaplık rafı vardır. biblolar ve tablolar eve hakimdir. bu evlerde yazın balkonda sigara içip yatılabilir. evde pulp fiction, the good, the bad and the ugly benzeri kült filmlerin afişlerine rastlamak mümkündür.

entelektüel evleri sürprizlere açıktır. öyle akraba ziyareti gibi gidip armut koltuğa oturduğun bile olabilir.