İNTERNET 18 Eylül 2024
6,7b OKUNMA     25 PAYLAŞIM

Mobil Hat Olarak Bir Süredir Netgsm Kullanan Ekşi Sözlük Yazarlarının İzlenimleri

Diğer operatörlere nazaran uygun fiyatlı olduğu için talep gören Netgsm'i bir süredir kullanan Ekşi Sözlük yazarlarının izlenimleri.


yaklaşık 2 aydır netgsm kullanıyorum

- çekim kalitesi turkcell ile aynı. (bulunduğum binada sadece turkcell çekiyordu ve netgsm de aynı kalitede çekiyor)

- numara taşıma yaparsanız banka smsleri geliyor daha bir sıkıntı yaşamadım bu konuda. yeni hat (510 ile başlayan) alacaksanız sorun olabilir.

- müşteri hizmetleri ile 2 kez görüştüm. 2 görüşmede de yaklaşık 30 saniyede temsilciye bağlandım.

- fiyatları çok iyi. (turkcellin 400 tl istediği paketi, 120 tl'ye veriyorlar)

- internet hızı turkcell ile birebir aynı.

- ses kalitesi turkcelle göre bir tık daha aşağıda ancak sorun edilecek kadar değil.

bir haftalık netgsm kullanım özeti

- kullandığım bankalarda sorun yaşamadım hatta sim kart değişikliğini ( turkcell'den netgsm'e) fark etmedi bankalar. (enpara, garanti, ziraat)

- parasına göre iyi diyebilirim. ses kalitesi malesef zayıf ancak çok gürültülü ortamlar haricinde iş görür.

- paketleri oldukça uygun fiyatlı .

- geçiş sürecini gayet rahat hallettim. müşteri temsilcileri ile henüz muhattap olmadım ancak biraz sorunlu diyorlar.

- bir seferinde telefonumda internet bağlantısı kesildi. uçak moduna alıp tekrar açınca düzeldi.

- bazı aramalarda telefon çalmadan açılma gibi sorunlar olabiliyor.

sonuç: şimdilik iyi gidiyor. diğer firmaların büyük zamları sonrası beğenmezsen değiştiririm mantığı ile bir geçiş yapmıştım. (taahhüt vs. yok)

sıfırdan abonelik

sıfırdan abonelik öncelikle sim kart siparişi veriyorsunuz. kargo dahil 149 lira ödedikten sonra sim kart elinize ulaşınca (hepsijet ile gönderim sağladılar benim 2 günde elime ulaştı) sim kart aktivasyonuna başlıyorsunuz. sim kart seri ve puk1 kodlarını girerek önce sim kartı kaydedip ardından 400 lira yeni tesis özel iletişim vergisi ödüyorsunuz. sonra e-devlet üzerinden abonelik başvurusu açıyorsunuz, elektronik imza, mobil imza, kimlik kartı ve mobil bankacılık seçenekleri var. ben mobil bankacılık üzerinden giriş yaparak başvurumu tamamlayıp onayladım. ardından kimliğinizin ön ve arka yüzünü çekerek sisteme atıyorsunuz. tüm belgeler onaylanınca ben siteden canlı sohbet aracılığıyla hattı aktif ettirdim.

çekim gücü turkcell ile yakın, internet açısından hız sorunu yok. ikinci hat olarak kullandığımdan volte ve vowifi durumlarına veya banka sms entegrasyonuna dikkat etmedim. turkcell hattım ile 90 mbps hız aldığım noktada netgsm hattım ile 70 mbps hız aldım. tarifeleri cidden diğer operatörlere göre ucuz. hele numara taşıyarak geçiş yaparsanız eğer 400 lira yeni tesis özel iletişim vergisi ve 179,28 lira yeni tesis telsiz ruhsat ücreti ödemiyorsunuz. ancak volte, vowifi veya bankacılık işlemleri sizin için en öncelikli durumda ise şu an için önermiyorum. zamanla bu durumları da düzeltirler sanıyorum, beklemekte fayda var. ayrıca netgsm telefon numaraları 510 xxx xx xx şeklinde olacak.

çocuğum ve eşimin numarasını taşıdığım, kendiminki için sabırla 10 günün geçmesini beklediğim operatör netgsm

1 haftadır kullanıyorlar ve turkcell den bir fark göremediler. 1/3 fiyatına aynı paketi kullanıyorlar. banka sms leri için tüm iletişim numaramı diğer hattıma taşıyıp ben de geçeceğim. piyasaya rekabet getirmeleri çok iyi oldu.

ekleme 1: 8 gündür kullanıyorum. evdekiler gayet memnun. ama ben çok yoğun kullandığım için değilim. internet kısmı tamam. bir problem yaşamıyorum. ama telefon görüşmeleri sürekli kesiliyor. özellikle belli alanlarda şebeke var gibi ama yok. sürem bitene kadar kullanıp değişim olmazsa tekrar taşıyacağım gibi duruyor.

ekleme 2: bayram günü mobil veri yok ev ahalisinde var, bende yok. müşteri hizmetlerini aradım mobil veriyi kapatıp açın uyarısıyla karşılaştım. genel bir problem belli ki düzelmedi ancak. temsilciye bağlanayım dedim bekleyenler arasında 101. imişim :) biraz çalışmaları gerekli. 3. ayı bekleyip sanırım değiştireceğim.