Yaya Geçidinin Türkler İçin Anlamı

Maalesef yaya geçidi konusunda ülke olarak epey sıkıntılıyız.
Yaya Geçidinin Türkler İçin Anlamı
iStock.com

asfaltlarımızı süsleyen beyaz çubuklar.

"kasis gibi aynı. biraz fazla hızlı girince, araba yine hasar görebiliyor."

şöförler için kimse yola atlamadan hızlanılanacak geçiş alanıdır

yoktur. insanlara yaya geçidinin ne işe yaradığını anlatmaya gerek de yoktur. çünkü üniversite mezunundan tut da sperm terke kadar bütün türkler yaya geçidini yola dikine çizilen beyaz kalın çizgiler olarak görmekten öteye gidememektedirler.

otomobil surucusu olarak benim icin sudur: ne zaman yayanin gecmesi icin dursam arkamdan gelenlerin aldirmayip gazlayacagi ve yol verdigim yayayi ezebilecegi bir yerdir yaya gecidi. sirf bu yuzden cogu zaman yayaya yol vermiyorum. turkiye'de yaya gecidinde duran surucunun etrafinda kaza riski cok yuksektir. bunu hayatta kalmak icin mutlaka ogrenilmesi gereken bir gercek haline getiren zihniyete sicayim.

yolları güzelleştirmek için yapılmış çeşitli süslere yüklenen anlamdır. türkiye de bundan sonra yaya geçidi olacak yerlere 3 boyutlu çukur resmi çizerlerse belki sürücüler yavaşlar, hatta durur ve yollara çizilen o süslere başka anlamlar da yüklenir.

bazen yollarda görülen beyaz badanalar.

sürü psikolojisi olsa gerek eskiden ben de hiç dikkat etmezdim yaya geçitlerine. ne zamanki sık sık yurt dışına gidip orada da araba kullanmam gerekti o zaman öğrendim yaya geçidinin aslında süs olmadığını. o gün bugün hep dikkat ederim ve bekleyen yayaları görünce yaya geçidinde durur yol veririm. fakat ne zaman bunu yapsam arkamda bir hanzo ordusu kornayla taciz ediyor beni. aynadan bakınca el kol hareketlerinden bana küfür ettiklerini tahmin ediyorum az çok.

velhasıl bizim milletimiz anasının karnında zor bekleyen cinsten olduğu için yaya geçidi demek gereksiz yere beş saniye fazladan durmak demek. dolayısıyla bir küfür ve taciz sebebi. bir gün siz de deneyin yaya geçidinde durmayı, arkanızda kornaya abanmış insanların hırçın yüzlerini görmek ilginç bir deneyim oluyor. ben her gün deneyimliyorum bunu artık ve her gün memleketimin insanını tekrar tekrar tanıyıp yüzleşiyorum.

vardır, araçlar için trafik lambasının önünde çizilmiş beyaz beyaz kalın çizgiler, kırmızı ışığa denk gelirsen bu çizgilerin üzerinde dur ki hiçbir allahın kulu yaya geçidini kullanamasın anlamına gelmektedir.

meskun mahallerde belediyelerin sanatsal çalışmaları. bu günlerde sarı çok popüler.

"yola barkod koymuşlar lan!"şeklindedir.

üzerinde yaya varsa hızlanarak gelin işaretidir.

"haklı ölü" olmak.