Transseksüel Sporcular, Kadın Spor Branşlarında Haksız Rekabet mi Yaratıyor?

Son yıllardaki spor müsabakalarında trans bireylerin kadın branşlarında yarışması, durumun ne derece adaletli olduğuna dair şüpheleri de beraberinde getirdi. İnceleyelim.
Transseksüel Sporcular, Kadın Spor Branşlarında Haksız Rekabet mi Yaratıyor?
Görsel: South Park
Fiziksel açıdan kadınsı özelliklere sahip fakat eril cinsiyet kimliğinde olan bireyler, kadından erkeğe transseksüel, yani trans erkek olarak nitelendirilmektedirler. Fiziksel açıdan erkeksi özelliklere sahip, fakat dişil cinsiyet kimliğinde olan bireyler ise, trans kadın olarak tanımlanmaktadırlar.

bakın, trans kadınların gerçek bir kadın olmadığını söylemek bile işten kovulmanıza sebep olabiliyor. işten kovulan çalışanın dediği şey ise şu:

"kadın kavramının yasal tanımını kadınları ve erkekleri içerek şekilde radikal olarak genişletmek bu kavramı anlamsız bir hale getirebilir ve savunmasız kadınları ve kızları koruyan hakları baltalayabilir."

şimdi trans bireylerin sporda nasıl haksız bir şekilde kadınlara karşı üstünlük sergilediğini görelim. russian today tarafından yayınlanan bu videoda bu olayın yaşandığı sayısız örneği görmek mümkün:


iskeletsel kas kütlesi kıyaslaması

kadınlar: 21 kg
erkekler: 33 kg

eğer trans bir birey cerrahi olarak kadına dönüşse ve testosteron seviyesini düşürse bile; kemik yapısı ve kas kütlesi gibi biyolojik olarak erkek olmanın avantajlarına sahip olacaktır.

işin ilginç yanı, artık bir bireyin kadın sporunda yarışması için cinsiyet değiştirme ameliyatı olması gerekmiyor. kadın spor müsabakalarında yer almak bir bireyin kendisini kadın olarak tanımlaması ve son bir yıl boyunca 10 nanomole/litre testosteron seviyesine sahip olması yeterli oluyor. şimdi sıkı durun, bu miktar kadın sporcular için ortalama 3 nanomole/litre olarak ölçülmüş.

bir kadın olduğunuzu düşünün, aylardır bir müsabaka için çalışıyorsunuz. ancak çifte standart uygulanarak, azaltılmış testosteron seviyesi bile sizinkine eşit olmayan bir kişi gelerek sizinle aynı dalda yarışıyor ve doğal olarak birinci oluyor. bu kişi sadece kendisini "kadın" olarak tanımladığı için sizinle aynı koşullarda yarışma hakkına sahip. ne hissederdiniz?

peki ne yapmak gerekiyor?

öncelikle kadın ve erkek kavramının duygularla değil bilimle tanımlanması gerekiyor. kendinizi alfabedeki herhangi bir harfle tanımlıyor olmanız kimsenin umurunda değil, istediğinizi yapmakta serbestsiniz. ancak, eğer xx kromozomuna sahipseniz kadın, xy kromozomuna sahipseniz erkeksiniz.

trans kadınların "kadın" olarak tanımlanarak biyolojik kadınlar ile eşit sayılması mantıksızlığın ve saçmalığın dik alasıdır.

kadınların ve trans kadınların spor müsabakalarında kendi aralarında ayrı olarak mücadele etmesi uygun olabilir, ancak "ayrımcılık" çığırtkanlığı yapan kırılgan faşistler muhtemelen bunu kendilerinin kurban olduğu bir olay haline getirecektir.


Durumun eleştirilmesine karşı çıkan bir yazarın görüşü de bu şekilde

eşitlik ve adalet, bunlar sporda olmayan kavramlar. insanların en üstün olduğunu kanıtlama yarışı. bin yıldır var olan durmadan mükemmele giden ve nice hayatların nice hayallerin söndüğü bir drama spor. siz kürsüdekileri alkışlayarak devam edin. kadınların hamile bırakılıp çocuklarının düşürüldüğü bir dünya bu. eğer ki siz zirveye giden yolu açarsanız herkes o yoldan geçecektir. bu insanlar ruhlarını satıyor. sabah sekiz akşam beş mesai yapmıyor. hedef için yaşıyorlar ve hayatlarını ona göre değiştiriyorlar. gerekirse sağlıklarından vazgeçiyorlar. çocuklarından, inançlarından, hayatlarından vazgeçiyorlar. o alkışı alabilecekleri, zirvede olduklarını hissedebilecekleri an için.

spor adil değildir ve spor bir seçimdir. sana uygun değilse başka spor yapabilirsin. boyun kısa diye ağlayıp bana baskette ödül vermiyorlar diyemezsin. kısalar ligi kurulsun diyip bana basketbol oyuncusu gibi davransınlar diyemezsin. varsa azmin, varsa hırsın, çıkarsın devler ligine, herkesi çekersin sıraya.

adam cinsiyetinden vazgeçmiş ve artık kadın olmak istiyor. hayatını böyle yaşamayı kabul etmiş. sana ancak bok yemek düşer. sjw'lik yapıyorsan konuşamazsın. sosyal hayatta farklı, sportif hayatta farklı vik vik yapamazsın. ya kabul edersin ya da etmezsin.

biz olmaz böyle şey diyince bir şey-fobik oluyoruz. ama sporda olmasınlar demek bir sıkıntı teşkil etmiyor. karşı çıkınca cahil oluyoruz. ama sorun çıkınca etim götüm yapılabiliyor.

kimseden normal olmasını beklemiyorum. standardımız olsa yeter.

Travesti ile Transseksüel Arasındaki Fark Nedir?