Singapur'da Sakız Satışının Bayağı Bayağı Yasak Olması

Singapur'da bir markete girdiğinizde maalesef sakız bulamıyorsunuz... Neden mi?
Singapur'da Sakız Satışının Bayağı Bayağı Yasak Olması

singapur'da sakız satışı 1992'den beri yasa dışıdır. 2004'ten beri, bir doktordan veya kayıtlı eczacıdan satın alınabilen terapötik, diş ve nikotin sakızı için bir istisna var. singapur'da sakız çiğnemek yasa dışı değildir, ancak yukarıda belirtilen istisnalar dışında ithal etmek ve satmak yasalara aykırıdır.

1983'te başbakan lee kuan yew'in önderliğinde sakız kullanımını yasaklanmasına yönelik bir taslak hazırlandı, ancak kabul edilmedi. 1987'de singapur, 5 milyar dolarlık yeni metro sistemini açıkladı, ancak ne yazık ki kısa sürede hiç bitmeyen vandalizm saldırılarının hedefi haline geldi. sakızlar sürekli olarak koltukların üstünde, el tutucularında ve hatta otomatik kapı sensörlerinde bırakıldı (bu da metro bakım personeline önemli finansal sorunlar getirdi).

resmi sakız yasağı, tüm sakızların kullanımını, dağıtımını ve ticaretini kısıtlayan üretim kontrol yasası'nın kabul edilmesiyle 1992'de aktif hale geldi. polis, sakız artıkları ve tükürme ile halka açık alanları rahatsız eden herkesi cezalandırmak için katı önlemler almaya başladı. her türlü sakızın ithalatı derhal durduruldu, ancak yerel mağazaların azalan stoklarını satmaları için küçük bir pencere kaldı.

singapur'u ziyaret eden turistler yanlarında sakız getirebilirler, ancak kişi başına en fazla iki paket getirebilirler. halka açık alanda sakız kalıntıları bırakırken yakalanan kişiler para cezası, toplum çalışması veya para cezası yaptırımlarıyla karşılaşabilirler.

kısaca, singapur'da sakız yasağının sebebi şunlar olabilir

1. temizlik ve kamu düzeni

2. eğitim önlemleri ve sosyal davranış
singapur, para cezalarına ek olarak, iyi sosyal davranışları güçlendirmek için halk eğitimi önlemleri uyguladı. okullar ve diğer kurumlar, temiz bir çevreyi korumanın, vatandaşları çevreleriyle gurur duymaya teşvik eden (topluluk ruhu) teşvik etmenin önemini vurgulamaktadır. şehrin etrafındaki kampanya sloganları ve posterler bize kamusal alanlarımızı düzenli tutmamızı ve başkalarına karşı düşünceli olmamızı hatırlatıyor.

3. bir rivayete göre, ülke yöneticilerinden biri koltuğun üzerindeki sakıza oturdu ve bu olaya çok sinirlendi. bu sebeple söz konusu yasak getirildi.

4. metronun kapılarına sakız yapıştırmaya başladığı, kapıların düzgün çalışmasını engellediği ve tren servis kesintilerine neden olduğu bildirildi. bu tür olaylar nadir olmasına rağmen, düzeltilmesi çok maliyetliydi ve suçluları yakalamak zordu.

kaynaklar