Lens Kullanmaya Başlayacaklara Birtakım Tavsiyeler

Lens nasıl kullanılır? Lens konusunda hijyen nasıl sağlanır? Bu ve bunun gibi sorular kafanızı kurcalıyorsa bu tavsiyeler oldukça işe yarar olacak.
Lens Kullanmaya Başlayacaklara Birtakım Tavsiyeler
iStock


en önemli nokta; lens ve solüsyonlarınızı güvenilirliğinden emin olmadıkça internet siteleri üzerinden almayın, optikçilerden temin etmeye çalışın, fiyat farkı çok olabiliyor biliyorum fakat gözleriniz dünyaya açılan kapınız, onları riske atmayın.

öncelikle ilk denemenizse yalnızken denemeyin, gece denemeyin.

muhtemelen kolay çıkaramayacaksınız panik yapmayın.

ilk denemenizde başaramamanız normal, tak-çıkar yaptıkça refleks kazanılan bir eylem, 1-2 aya gözü kapalı yapabilirsiniz.

kesinlikle lens suyunu iki defa kullanmayın, ellerinizi sabunladıktan ve kaliteli kağıt havlu peçete ile elinizi kuruladıktan sonra işleme başlayın, havlu kullanmayın.

gece uyumaya müsait olan lenslerle uyumayın, lensli uyku saatiniz 3'ü geçmesin, lensle uyumayı alışkanlık haline getirmeyin, eve gelince mümkünse hemen çıkarın.

ayda bir lenslerinizi değiştirin, sorun yok kullanırım diye düşünmeyin, tarihleri not edin.

daima yanınızda bir kullanımlık lens suyunuzu ve gözlüğünüzü bulundurun.

taktıktan sonra acı, batma, kaşıntı hissederseniz, geçer diyip evden çıkmayın, acıyı giderene kadar lensi takmayın ya da ters düzlüğünü veya yabancı maddeyi tespit edin.

lensler göz kapağı arkasında nadiren de kalabiliyor, iyice bakın düşürmediğinizden eminseniz oradadır. yine de çıkaramazsanız bir doktora başvurun, öyle yatmayın, orada unutmayın. nadiren de olsa uyku esnasında da çıkmakta.

banyoya lensle girerseniz lensleriniz düşebilir, gözler kurudukça lensler kendiliğinden gözden düşebilir, mümkünse alerji ve suni göz damlalarınızı yanınızdan eksik etmeyin.

hijyeni hiçbir koşulda ikinci plana atmayın. göz şakaya, şansa, ihmale, sorumsuzluğa gelmez.

lens takmada şahsımca en iyi yöntem atıl elle (sol elle) göz kapaklarını aşağıdan ve yukarıdan olabildiğince ayırıp aktif elle (sağ el) parmak ucuna konumlanmış lensi göz bebeğine sakince yerleştirmektir. lens kenarlarının kalkık olduğundan emin olun, bir kısmı parmağa yapıştığında o haliyle göze yerleştirmek zor oluyor.

lens çıkarırken yine şahsımca en iyi yöntem atıl elle göz kapaklarını aşağıdan ve yukarıdan olabildiğince ayırıp ve baş ve işaret parmağı ile göz bebeği kenarlarına baskı uygulayıp lensi kıvırarak almak şeklinde.

ilk kullanımlarda göz ve el melekeleri alışana kadar daha farklı yöntemler de denenebilir. youtube'da bolca var.

lens lavaboya düşerse "temiz" solüsyonda bir miktar ovalayıp tekrar gözünüze yerleştirin, yıkamayın, kurulamayın.

gözleriniz kuruysa öncesinde damlayla takviye edin.

kısa uyku sonrası gözleriniz kuruduysa gözlerinizi damlayla takviye edin.

gözünüz kaşındığında kontrolsüz bir şekilde gözünüzü elinizle kaşımayın, lensin olduğunu ve çok kolay bir şekilde gözünüzden çıkabileceğini yere düşebileceğini unutmayın.

dış ortamda yere, toprağa, çamura, asfalta düşen lensinize diğeriyle birlikte elveda deyin.

solüsyonlar lensi ovalama gerektiren ve sadece içinde bekletmesi yeterli olan şeklinde ikiye ayrılıyor, ona göre hareket edilmeli.

göz damlasıyla ilgili olaraksa damlayı göz pınarından verince göz hepsini alabiliyor, göz bebeğinden verince fazlasını peçete yardımıyla alabilirsiniz. alerjik ve göz kuruluğu için olan damlaların kullanımı için eczanenizden bilgi alabilirsiniz.

Bu içerik de ilginizi çekebilir