Kemal Sunal, Yadigar Ejder'in Ölümüne mi Neden Oldu?

Yeşilçam sinemasında korkutucu karakterlerle tanıdığımız Yadigar Ejder'in ölümü hakkında, eski bir Yeşilçam oyuncusunun bir dergideki yazısına dayanan üzücü birtakım iddialar var. Kemal Sunal'a dayandırılan bu iddialara bir bakalım.
Kemal Sunal, Yadigar Ejder'in Ölümüne mi Neden Oldu?


iddialar, oyuncu sönmez yıkılmaz'ın beyanına dayanıyor

kilyos'ta çok soğuk, karlı bir havada kemal sunal ile yağlı güreş sahnesi çekmektedirler. çekim uzadığından yadigar ejder üşümektedir. aynı anlarda kemal sunal ise kaloriferleri yanmakta olan arabasının içinde viski içmektedir. yadigar ejder de arabaya binmek, en azından ısınmak istemiştir. arabanın kirleneceği düşünülerek izin verilmemiştir. bu, yadigar ejder'in çok ağrına gitmiş; o gün sette yapımcıyla tartışmıştır ve yeşilçam mafyası tarafından bir daha iş alamama cezasına çarptırılmıştır. bu sürecin sonu da malum sonla, parkta ölümle bitmiştir.

kemal sunal'ın, yadigar'ın arabaya bindirilmemesi konusunda tavrı net olarak bilinmemektedir.

kaynak: sönmez yıkılmaz, arka pencere dergisi, sayı 5.

iddia 1: yadigar ejder, son dönemlerinde sefalet içinde yaşadı ve parkta donarak öldü

parkta donarak değil, bir lokantanın tuvaletinde düşerek hayatını kaybetmiştir. alkol kullanmadığı halde, arkadaşlarının limonatasına votka koyarak sarhoş etmesinin de bunda etkisi olduğu söylenir. onun dışında, fakirlik ve yokluk çektiği doğrudur ama yeşilçam'ın diğer figüran ekibinden çok da farklı değildir yaşamı. (ayrıca, ileri derecede şeker hastası olduğu, düşmesinin sebebinin şeker koması olduğu da bir iddiadır.)


iddia 2: kemal sunal'la tartıştıktan sonra yeşilçam'da iş verilmez kendisine 

kemal sunal ile oynadığı son filmi tarzan rıfkı'dır, 1986 yılıdır. ondan sonra 8 tane filmde oynamıştır. ölmeden önce en son dalgacılar filminde oynamış. yani bir şekilde kemal sunal filmlerinde oynatılmadığı doğru olabilir ama komple bir ambargo olayı yok.


iddia 3: güreş sahnesi sonrasında kemal sunal'ın olduğu arabaya alınmaz ve daha sonra kendisine filmlerde yer verilmez

o sahne 1982 yapımı doktor civanım filmindedir. o filmden sonra içinde kemal sunal filmleri de olan bir çok filmde oynamıştır.

bunun dışında, mezar taşında 1991 tarihinde öldüğü yazarken 1992 'de ölmüştür. yine mezar taşında 1951 yılında doğduğu yazsa da 1946 doğumlu olduğu söylenir. ailesi ile ilgili bilgi olmadığı için hakkında çok fazla yalan-yanlış bilgi dolaşmaktadır internet sitelerinde. genç yaşta ölmesi elbette üzüntü vericidir ama belli bir kesim tarafından ajitasyona varacak derecede istismar edilmektedir bu durum. unutulmasın ki yeşilçam'da, en az yadigar ejder kadar trajik hayatlar yaşayan ve hayata veda eden birçok sinema emekçisi vardır.

Pisi Pisine Denebilecek Şekillerde Hayatını Kaybeden Ünlü İsimler