Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
1) mini hasar
bak, bu önemli bir detaydır. kasko yaptırdığınız yerin auto king'le anlaşmasının olup olmadığını mutlaka kontrol edin. bazen "mini hasar var" diyip, imzalatırlar sözleşmeyi ama ufak kazalar sonrası mini hasarın olmadığı gerçeğiyle yüzleşirsiniz.
2) yol yardımı
bazı kaskolarda ücretsiz yol yardımı desteği olur, bazılarında olmaz, bazılarında da bir kaç kezle sınırlanmıştır. "yol yardımını ne yapacağım, amk" demeyin, ne olacağı hiç belli olmaz. bir gün ihtiyacınız olabilir.
3) kasko üst sınırı
genelde bu ücret 50.000 tl'dir. bence b sınıfı araçlar için de bu tutar yeterlidir. siz gene de sözleşmede yazana mutlaka bakın. daha düşük bir sınır belirlerlerse, üzülebilirsiniz.
4) sel, terör, deprem seçeneği
bu da önemli bir detay. bazı kaskolar bunu siz söylemeden kasko şartlarına ekliyorlar ama siz gene de mutlaka bu seçeneği hatırlatın. çünkü bu 3 seçenekte türkiye gerçeği. olma olasılığı milyonda bir, diyemeyiz.
5) çalınma
bazı kaskolar çalınmalarda yedek anahtar şartı var. eğer yedek anahtarınız yoksa, göte gelebilirsiniz. şartları mutlaka inceleyin. çalınmalarda bunun gibi bazı şartlar ekleyebiliyorlar.
6) hasarsızlık indirimi
hasarsızlık indiriminden sadece bağlı olduğunuz kaskodan yararlanmazsınız. bağlı olduğunuz kasko şirketinden memnun kalmazsanız ya da daha ekonomik bir seçenek isterseniz, diğer kaskolardan da fiyat araştırabilirsiniz.
7) kasko şirketinin anlaşmalı olduğu yerler
burada ne kadar çok seçenek olursa, o kadar işinize gelir. bazı kasko şirketlerinde bu seçenek sınırlıdır. arabayı yaptırayım derken, helak olabilirsiniz.
8) araba tamir/teslim süreci
bazı kasko şirketlerinde arabayı verir vermez, tamirine başlanır, bazılarında da bekleme süresi vardır. aynı kazada bir araba 3 günde teslim edilirken, diğer kasko şirketi 15 günde teslim edebilir. yaşanmış örnekleri bolca mevcuttur.