Kanser Hücreleri Vücutta Nasıl Oluşur ve Nelerden Beslenirler?

Son yılların en çok mücadele edilen hastalıklarından biri olan kanser vücutta nasıl oluşuyor ve hücreleri nelerden besleniyor? Bu illet hastalıkla ilgili detayları Sözlük yazarı "blackeagleo" paylaşıyor.
Kanser Hücreleri Vücutta Nasıl Oluşur ve Nelerden Beslenirler?
iStock.com

"kendisini baskalarinin kurtarmasini bekleyen kisiler yalnizca kölelerdir." voltaire

john hopkıns hastanesi'nden
1) herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. bu kanser hücreleri birkaç milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler. doktorlar kanser hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık kanser hücresi kalmadığını söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.

2) bir kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri oluşabilir.

3) kişinin bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.

4) bir kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret eder. bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olabilir.

5) çoklu beslenme eksikliğini yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek takviye almak bağışıklık sistemini güçlendirir.

6) kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.

7) radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları da yakar, yaralar ve zarar verir.

8) kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha fazla yok olmasına yol açmaz.

9) kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla toksin yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik düşer.

10) kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir. cerrahi işlem de kanser hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden olabilir.

11) kanser hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için ihtiyaçları olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.

kanser hücreleri aşağıdakilerle beslenirler:

a- şeker kanser besleyicidir. şekeri kesilerek kanser hücrelerinin önemli bir gıdası kesilmiş olur. 

iStock.com


nutrasweet, equal, spoonful v.s. gibi tatlandırıcılar zararlı olan aspartam ile yapılırlar. daha iyi bir tatlandırıcı manuka balı veya molastır, ama az miktarda alınmalıdırlar. sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar bulunmaktadır. daha iyi bir seçenek bragg'in aminosu veya deniz tuzudur.

b- süt vücudun, özellikle sindirim sisteminde, mukus üretmesine neden olur. kanser mukusla beslenir. süt yerine tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek kanser hücreleri aç bırakılabilir.

c- kanser hücreleri asit ortamda gelişirler. et temelli diyet asittir ve sığır eti veya domuz eti yerine bol balık ve az tavuk eti yemek en iyisidir. ette, özellikle kanserli kişilere zararı olan, canlı hayvan antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri bulunur.

d- %80 taze sebze ve meyve suyu, kepekli tahıllar, tohumlar, nohutgiller ve biraz meyveden oluşan bir diyet vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de fasulye içeren pişmiş gıdalardan oluşabilir. taze sebze suları kolayca emilip 15 dakika içinde hücre düzeyine ulaşabilen ve sağlıklı hücreleri besleyen ve çoğalmalarını hızlandıran canlı enzimler içerirler. sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan canlı enzimlerin sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze yiyin. enzimler 40o c'de yok olurlar.

e- yüksek kafein içerikli kahve, çay ve çikolatadan uzak durun. yeşil çay daha iyi bir seçenektir ve kanserle savaşan özellikleri vardır. bilinen toksinler ve ağır metaller içeren musluk suyu yerine arıtılmış veya filtrelenmiş su içiniz. damıtılmış su asittir, kaçınılmalıdır.

iStock.com


12) et proteininin sindirimi zordur ve çok sindirim enzimi ister. bağırsaklarda duran sindirilmemiş et çürür ve daha çok toksin birikimine neden olur.

13) kanser hücrelerinin duvarları sert protein ile kaplıdır. et yemekten kaçınarak veya azaltarak, kanser hücrelerinin protein duvarlarına saldıran enzimler daha çok açığa çıkar ve vücudun öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmelerini sağlar.

14) bazı destek maddeleri (ıp6, flor-ssence, essiac, anti-oksidanlar, vitaminler, mineraller, efa'lar v.s..) bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun kendi öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmesine yardımcı olur. e vitamini gibi diğer destek maddelerinin de, vücudun hasarlı, istenmeyen veya ihtiyaç olmayan hücrelerin atılmasının normal yolu olan, apoptoziz veya programlanmış hücre ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.

15) kanser zihinsel, bedeni ve ruhsal bir hastalıktır. öngörülü ve olumlu bir ruh kanser savaşçısını muzaffer yapar. öfke, affetmezlik ve acı bedeni stresli ve asitli bir ortama sokar. seven ve affeden bir ruha sahip olmayı öğrenin. sakin olmayı ve hayatın tadını çıkarmayı öğrenin.

16) kanser hücreleri oksijenli ortamda gelişemezler. günlük egzersizler ve derin nefes alma hücre düzeyine kadar daha fazla oksijen alınmasına yardımcı olur. oksijen terapisi kanser hücrelerini yok etmek için diğer bir yöntemdir.