En Mucizevi Şeylerden Biri Olan "Doğum" Esnasında Bebeğin Tüm Süreci Kolaylaştırması

Dünyada en mükemmel şeylerden biri olan doğumda annenin çektiği zorluğu yine bebeği kolaylaştırıyor. Sözlük yazarı " concerta" mucizevi süreci anlatıyor.
En Mucizevi Şeylerden Biri Olan "Doğum" Esnasında Bebeğin Tüm Süreci Kolaylaştırması
iStock.com / SbytovaMN

(bkz: #58985475) 'a istinaden ;

- insan beyni anne karnındayken en hızlı büyüyen organdır. hatta orantısal olarak neredeyse kafa ve vücudun diğer kısmı aynı boyutlardadır.

- bunun sebebi, kafatası kemiklerinin bir zaman sonra kapanmak zorunda olması ve beynin daha fazla genişleyecek yer bulamadan önce gelişmek zorunda olmasıdır. zaten kafa kemiklerinin kapanmasından sonra ölene kadar beynin boyutu büyümeden aynı kalacaktır.

- hal böyle olunca, tıpkı hacıyatmaz gibi, vücudun en ağır kısmı olan kafa doğum zamanı yaklaştıkça aşağı yerleşir ve fizyolojik doğum gerçekleşir.

- kafanın ilk çıkan organ olması aynı zamanda doğum kanalından en büyük parçanın geçip arkadan gelen nispeten daha küçük yapıların geçişini sağlayacak genişliği yaratması anlamında da gereklidir. bu yüzden önce kaydırak gibi ayaklar çıksa daha geniş parça olan karın ve kafa içerde kalabilirdi. (ki bazen bu durum gerçekleşme ihtimali saptandığında normal doğumdan kaçınılır)

- normal şartlarda doğumlarda kafa çıktıktan sonra çekilmez. vücudun tamamı kafanın çıkması ardından annenin ıkınması ile oluşan karın basıncı ile kolayca dışarı çıkar. en başa dönüyoruz, kafa en büyük ve en zor çıkan kısım olunca diğer kısımların çıkması çok daha kolaydır.

- buradaki mucize doğum esnasında kafanın hareketlerindedir. şurada da görüleceği üzere bebek önceden programlanmışçasına, doğum kanalında geçerken yapması gereken hareketler olan başı öne eğme, içe döndürme, arkaya atma, ve dışa çevirme gibi hareketleri yapar. bunu izlemek dünyadaki mucizelerden biridir. bebek tıpkı kendisine söylenmiş ve ezberletilmişçesine bu hareketleri yaparak dışarı çıkmayı başarır.


- ancak bu süreç içinde bir aşamada sıkıntı olursa, baş dışarı çıkamazsa, vücut gelişiminde normal dışı bir durum varsa (dışarı çıkamayacak kadar çok iri bebek) ebe ya da doktor bebeğe destek olur, arkadan iter ya da vakumla çeker. bu noktada da bebeğin yapısı gereği büyük insandan daha dirençlidir hasarlanmalara. çok nadir durumlar dışında boynu kopmaz yani merak etmeyin.

kısacası : bebekler nasıl doğacaklarını bilirler zaten. müdehale edecek bir durum olmadığı sürece de "normal doğum" adı üzerinde dışarıdan müdehaleyi gerektirmeyen ve kendiliğinden olan bir süreçtir. "aman benim canım acımasın, ağrı çekmeyeyim" diyen zamane mıymıy kızların tercih ettiği sezeryan yerine doğanın bir mucizesi olan, bebekle annenin ilk karşılaşma anında aynı süreci yaşadıkları, psikolojik olarak birbirlerine bağlandıkları, anne sütünün gelmesini sağlayan ve ağrı duyusu ile salgılanan hormonların salgılandığı, sadece normal doğum ile anneden bebeğe geçen koruyucu yapılar sayesinde doğum sonrasında çocukların çok daha sağlıklı olduğu bir süreçtir normal doğum. anne çok daha çabuk normal hayatına döner. karnında yarım ay şeklinde ameliyat izi olmadan bebeğini kucağına alır. sezeryan doğumlarda görülen doğum sonrası kendine geldiğinde kucağına verilen "şeyin" "bu bebek benim değil" psikozuna girmez. sütü bol olur. bebek sağlıklı olur.

İleri okumalar için;

1, 2, 3, 4

5, 6, 7,8,9