Avrupa Yakası Dizisine Dair Duymamış Olabileceğiniz Şaşırtıcı Anekdotlar
* dizi için düşünülen ilk volkan, özkan uğur idi. sonra ata demirer'e dönüldü. ata demirer önce kabul etmedi fakat bir süre sonra kabul etti.
* hümeyra, tiyatro oyunu provaları nedeniyle karakteri reddetti. çekim, daha ileri bir tarihe atılınca, hümeyra diziye dahil oldu.
* ata demirer ve hümeyra, 3.sezonu çekerken uzun süren bir kavga yaşadılar. bu kavgadan sonra ata demirer ile hümeyra asla aynı planda çekilmedi. karakterler ata'nın olması gereken boş koltuğa konuştular. ata'nın sahneleri de daha sonra tek çekildi.
* selin yerebakan karakterini, vildan atasever oynayacaktı fakat kendisi kadın isterse dizisine gidince son anda evrim akın dahil oldu.
* kubilay peynircioğlu karakteri tek bölümlük bir karakter olacakken, vural çelik performansı ile karakter dizide kalıcı oldu. vural çelik de ata demirer önerisi ile diziye dahil olan bir oyuncu. vural çelik'in sette söylediği şarkılar yüzünden de gülenay peynircioğlu karakteri yaratıldı.
* izzet karakteri de tek bölümlük bir karakterdi ama karakter tutulunca o da devam etti.
* dizinin fenomen karakterlerinden, dizinin akışını kıvamlı komediden alıp, biraz sulu komedi haline çeviren gaffur aksoy da ailesi ile tek bölümlük bir karakter idi. performans beklenenin üzerinde olunca yeni sezonun önemli karakteri oldu.
* binnur kaya ve tolga çevik'in rolleri kendileri düşünülerek yazıldı. binnur kaya oynamayı kabul ettiğinde karakteri ortada yoktu.
* makbule kral karakteri için oynayacak isim asuman dabak idi. asuman dabak sete gelip, sahnelerini bile çekmeye başlamıştı fakat meşhur 4. sezon başı olayları ve karakterin değişimini beğenmemesi yüzünden kendisi diziyi bıraktı.
* hakan yılmaz'ın karakteri olan osman koçarslanlı, birkaç bölümlük bir karakter olacakken, yine bu karakter de demirbaş haline geldi.
* 4.sezonun başlamasından hemen önce bülent polat ve evrim akın diziden ayrıldı. şehsuvar karakterinin diziden ayrılması planlarda yoktu. o kadar ki, 3 bölüm senaryosu bile yazılmış, kendisine yeni bir aşk hikayesi bile oluşturulmuştu. bu yüzden apar topar tanrıverdi karakteri yaratıldı. bu karakter için düşünülen isim öner erkan idi. fakat başka projede yer aldığından sarp apak oynadı.
* hale caneroğlu, levent üzümcü, şenay gürler ve gülse birsel bütün bölümlerde oynadı.
* harper's bazaar dergisinde gülse birsel'in çalıştığı zamanlarda çalışan fotoğrafçının adı cem, moda editörünün adı yaprak idi.
* dizide kamera arkası sahneleri yayınlanmaya başlandığından sonuna kadar sadece 2 bölüm yayınlanmadı. bu bölümlerde de gazanfer özcan rahatsızlığı sebebiyle ölüm döşeğindeydi.
* dizide her bölümde görülen boom mikrofonu, dizinin daha ilk sahnesinde görülmeye başlanmıştı:
190 bölümlük efsane dizi, birçok efsane karakter, sahne, espri yarattı. unutulmaz olarak kaldı. kalıyor. kalmaya da devam edecek.
ekleme: engin günaydın'ın resmen hayat verdiği, gerçek dünyamızda bir insan gibi ortaya çıkarttığı burhan altıntop karakteri için de birkaç satır yazayım. engin günaydın, ortaokulun sonuna kadar tokat'ya yaşamış, tokat/erbaa'lı birisi. binnur kaya ile karşılıklı sahnelerde daha iyi iş çıkarttığını düşünüyor. ata demirer sonrasında diziyi sırtında taşıyan, daha ileriye götüren bir isimdi. dediği gibi de "bir burhan altıntop kolay yetişmiyor."