EĞİTİM 1 Ekim 2020
21b OKUNMA     475 PAYLAŞIM

Yeni Mezun Bilgisayar Mühendislerine Tavsiyeler

Yeni mezun olan bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin neler yapabileceğine dair birkaç güzel tavsiye.
iStock

1. para biriktirin ve nasıl olacağına siz karar verin, gerekirse geceleri ekstra iş yapın, freelance, garsonluk, taksicilik her şey mübah bu yolda, 20 bin dolar biriktirmeniz gerekiyor minimum, ya da borç bulun kredi çekin, 2-3 aylık maaşınızla ödeyebileceksiniz nasılsa. bu risk ise bu riski almamak saçmalık. tabi en güzeli eğer aileniz zenginse bu adımı atlayabilirsiniz: goto 2

2. toefl ve gre çalışın, illa süper puanlar almanıza gerek yok. (not: eğer üniversitede %100 ingilizce eğitim aldıysanız toefl'ı atlayabilirsiniz.)

3. us'de 1-2 yıllık master programlarına kayıt olun. özellikle bay area'da olması tavsiye edilir. ekonomik durumuza göre bir program seçebilirsiniz, min 15 bin-20 bin dolarınız olması gerekir, living expense'leri gelince de ayarlayabilirsiniz, nasıl olduğunu sormayın gelince bulunuyor bir yol, kervan yolda düzülür. örnekler: 

* https://www.itu.edu/…national-students/tuition-fees
* https://www.sjsu.edu/…cs/declaration_of_finance.pdf

4. master programında dikkat edilecek tek şey stem opt. extension eligible olması, illa stanford, mit olmasına gerek yok, ama stem önemli, çünkü master bittikten sonra yaklaşık 3 yıl çalışma iznine sahip olmanızı sağlar.

5. master programının sonlarına doğru interview'lara hazırlanmanız gerekir. cracking the coding interview: bu başucu kutsal kitabınız, bu kitabı yalayıp yutmaya bakın.

6. leetcode.com bu siteden premium üyelik alın, şirket specific soruları görebilirsiniz. aylık 35 dolar.

7. interview'lara başlayın okul bitmeden başlamalısınız, 2-3 ay öncesinden başlanılabilir, top 50 şirketten birinden offer almalısınız, h1b ve green card için sponsor olacak bir şirket olursa işiniz çok rahat, artık amerika'da süresiz kalabilirsiniz.

8. maaş konusunu merak ediyorsanız, küçük ve orta ölçekli şirketlerde yeni mezun maaşları senelik 120-160 bin dolardır. eğer faang'den (facebook-amazon-apple-netflix-google) birine girerseniz bu rakam 200-250k dolar arasında değişmektedir. (bkz: faang)