SANAT 20 Aralık 2017
18,2b OKUNMA     837 PAYLAŞIM

Tim Burtonvari Heykelleriyle Sanatını Konuşturan 12 Yaşındaki Callum Donovan-Grujicich

Kanada'da ailesiyle birlikte yaşayan ve henüz 12 yaşında olan Callum Donovan-Grujicich'in yaptığı heykeller, çocukluk duygusunun hayal gücüyle olan ilişkisini çok güzel yansıtıyor.

Callum, Kanada-Ontario'da ailesiyle birlikte yaşayan genç bir arkadaşımız. On yaşındayken heykeller yapmaya başlıyor. Kullandığı malzemeler arasında kil, akrilik boya, kağıt, tel ve çeşitli malzemeler var.


Ayrıca bebeklerin üzerindeki tüm kıyafetleri kendi diken Callum, dikkatleri üzerine ilk defa Whitby Station Galeri jürisinin "Gizli Dünyalar" ödülünü alarak çekmiş geçen sene. Bundan sonra Teksas ve Kaliforniya'da işleri çeşitli koleksiyonlarda alıcı bulmuş.


Dünya çapında alıcı bulan eserleri şimdiden birtakım ödülleri kazanmış durumda. Callum, tahmin edileceği üzere büyüdüğünde işlerini profesyonel bir sanatçı olarak sürdürmek istiyor.


İşlerinin ilk bakışta Tim Burton ve ABD'li illüstratör Dave McKean etkileri taşıdığını söyleyebiliriz.


Kendisinin bazı işleri şöyle


Daha fazlasını kendisinin Instagram hesabında görebilirsiniz


Sözlük yazarları da kendisini keşfetmiş durumda ve yorumlarını esirgememişler

yabancı ana baba teşvik ediyor, türk olsa soluğu psikiyatristlerde, pedagoglarda, hocalarda alırlardı.

yavrunun web sayfası:
http://www.callumart.com/

eserlerine baktım da, aslında tek tip üzerine yoğunlaşan eserler yapmış. çocuk yaşta kendini ifade etmek üzere harekete geçmesi gurur vesilesi elbette.

eserleri ele alacak olursak gözlerin biri (çoğunlukla sol) deformeli ve örümcek ve ip temalı heykelcikler. ayrıca ay yüzlü ve dudaklar vurgulanmış...

baskıcı ve tüm hayatının kontrol eden ve daha önemlisi bunu dibine kadar hissettiren bir anne vakası ile karşı karşıyayız. içindeki iyilik dolayısı ile annesine asi olmuyor ve razı geliyor her şartına. şimdi olmasa bile ilerleyen yaşlarda sol göz miyop olarak bozulmaya da başlayacak gibi.

çocuğu bu durumu kabullendiği ve kendini bu şekilde üreterek üretebildiği için ayrıca tebrik etmek isterim.

oğlum böyle özgün bir yol tuttursa gururumdan ağlarım. bir de bu kanada'nın müziği, sineması olsun böyle tek tük çıkıyor, kendine has bir çizgisi, karanlığı olan çalışmalar, kolajlar, ancak yaman haz veriyor şahsıma. arjantin ve polonya'dan da çıkıyor özellikle görsel sanat dahileri, öyle bir üretim var oralarda daha iyi bilenler anlatsa hoşuma gider. ekşi'de de belirtildiği gibi ailede bitiyor iş. çocukluğumda sayısını bilmiyorum bir çok ödül aldım hem yerel hem türkiye çapında, yalnız buna odaklanacak bir çevre haliyle yoktu. mal geldik, mal gidiyoruz. şimdi adımı bile yanlış yazıyorum çoğunlukla. çok hoşuma gitti evlat!

ben bu kardeşimizin sanatsal açıdan ortaya koymuş olduğu eserlere hayran kaldım.

kendi iç dünyasındaki hayal ürünlerini yine kendi sanatsal bakış açısıyla hayata geçirerek sergilemesi takdire şayan bir durum.

ilerleyen yıllarında daha güzel eserler ortaya çıkartacağına eminim.

kendini takip etmeye başladım ve sanatsal gelişimini zevk ile takip edeceğim.

Bu içeriği de beğenebilirsiniz