EKONOMİ 25 Haziran 2024
4,1b OKUNMA     89 PAYLAŞIM

Son Haftalarda Bitcoin'de Yaşanan Düşüşün Sebepleri

Bitcoin dün uzun bir aradan sonra 58 bin dolar seviyesini gördü. Yatırımcıların kritik seviye olarak gördüğü bu bölgeye Bitcoin neden geriledi? İşte son dönemde öne çıkan gelişmeler.


bitcoin'in düşmesinde en etkili 3 neden kabaca şöyle

1) alman hükümeti el koyduğu bitcoinleri satıyor. (bkz: decrypt.co)

2) batan bir kripto borsası (mt. gox) temmuzdan itibaren elinde kalan bitcoinleri satarak borcunu ödeyeceğini söyledi. (bkz: barrons.com)

3) bir de bitcoin madencileri nisan yarılanmasından dolayı maliyetleri 2 katına çıktığı için ürettikleri bitcoin'leri satarak maliyetlerini çıkarmaya çalışıyor. hashrate'lerini 2 katına çıkana kadar bu devam edecek. çıkaramayanlar elde avuçta tuttukları bitcoin'lerini satıp ebediyete intikal edecekler.

kesinlikle tavsiye olmamakla beraber, ben şahsen bu sürecin sonunda kasımdaki amerika seçimlerine yaklaştıkça bitcoin'in ralli yapacağını düşünüyorum ve buna göre pozisyon alıyorum.

riskler nedir? 

1) topyekün bi savaş dünyada çıkar ve ilk vurulan bitcoin olur ve ölür. bu zor ihtimal bence.

2) fransa'da aşırı sağcılar eze eze kazanır ki bu ihtimal var. o zaman avrupalılar bitcoin'in değil, huzurlarının derdine düşerler.

3) netanyahu manyağı lübnan'a girer, al başına belayı amk.

özetle; risksiz kazanç yok. paranı faize bile yatırsan enflasyonla ırzına geçiyorlar. ben de tolere edebileceğim bir riski bitcoin'de almaktan çekinmiyorum. yanılabilirim ama uzun vadede teknoloji olarak blockchain'e güveniyorum. bu vesile ile bitcoin'ci arkadaşlara selam eder, sabırlar dilerim .