YEME İÇME 15 Ocak 2020
75,6b OKUNMA     895 PAYLAŞIM

Sahte Rakı Nasıl Anlaşılır?

Zaman zaman ana haber bültenlerinde sahte rakı yüzünden ölen ya da hastaneye kaldırılan insanları görüyoruz. Başınıza böyle bir şey gelmemesi adına, sahte rakının nasıl anlaşıldığına dair bir bilgilendirme yazısını paylaşmak isteriz.
iStock

gerçeğiyle ayırt edebilmek için en geçerli yöntemin laboratuvar analiziyle mümkün görünen zehirli sıvıdır sahte rakı. aşağıdaki alıntı akşamcılara tavsiye niteliğindedir:

gerçek rakı ile sahtesini ayırt etmek oldukça zor. en belirgin özellik kapak ve içimde ortaya çıkıyor. şöyle ki; içildikten sonra mide bulantısı, baş ağrısı yaparsa kesinlikle sahte. uzmanlar ipuçlarını şöyle sıralıyor:

- tiryakisine sahte rakının kokusu ve tadı itici gelir.

- yeni rakı'nın kapakları otomatik kapatıldığından şişeye tam oturuyor. elle kapatılan sahte rakının alt boğumu şişeye tam oturmuyor.

- yeni rakı'nın kapaklarında üretim yapan fabrikanın kodu, üretim tarihi - saati, kaçıncı şişe olduğu gösterir seri numaralar bulunuyor. ve fabrika kodları sürekli değişiyor. sahte rakı üreticileri bu numaraların tümünü bir arada basamıyor ya da kapakta hiç numara olmuyor.


- yeni rakı'nın kapakları polisajlı olduğu için parlak. sahtesinin kapakları mat.

- etiketler içerden çalındığı için gerçek. ancak sahte rakı etiketleri elle yapıştırıldığı için düzensiz.

- gerçek rakı her zaman duru - temiz, sahte rakının dibine dikkatli bakıldığında tortular var.

- lokantalarda karafaki, sürahi ile gelen ya da bakkaldan bölünmüş rakı alıp içmek riskli. mutlaka açılmamış şişe istemek gerekiyor.

- gerçek rakı etil alkolden yapılırken, sahte rakı metil alkolden yapılıyor.

- sahte rakı, sarhoş etmez gibi görünürken şiddetli baş ağrısı ve çarpma yapıyor.

Rakıya Su Katıldığında Neden Beyazlar?

Atiye Dizisi Üzerinden Kendini Aramak Üzerine Yola Çıkanlara Tavsiyeler