SİNEMA 1 Kasım 2022
52,9b OKUNMA     425 PAYLAŞIM

Quentin Tarantino'ya Göre Bütün Estetik Değerleri Aşarak Kusursuz Olan 7 Film

Tarantino, 25 Ekim'de yayınlanan yeni kitabı Cinema Speculation'ı tanıtmak için Jimmy Kimmel'a konuk olduğu sırada kusursuz bulduğu birkaç filmden bahsetti.

quentin tarantino'nun kusursuz bulduğu 7 film... quentin tarantino'nun 1963 doğumlu olduğunu göz önüne alırsak kusursuz bulduğu filmlerin yapım tarihlerinin (1969-1985) arasında olmasını daha kolaylıkla anlamlandırabiliriz. öyle görünüyor ki tarantino 22 yaşına kadar seyrettiği filmlerden en çok beğendiklerini bu listeye almış. 22 yaşından sonra seyrettikleri ise onu o kadar çok etkilememiş. bu da her insanda görülen psikolojik bir durum. insan çocukluğunda ve ilk gençliğinde yaşadığı şeylerden daha çok etkileniyor. yaş ilerledikçe insanın etkilenmesi azalıyor. kaynak

Geleceğe Dönüş (Back to the Future) / 1985

takriben 85 kere izlemiş olmama rağmen, her seferinde aynı keyfi almaktan, başından sonuna ağzım kulaklarımda izlemekten, marty'nin johnny b. goode solosunda coşmaktan, jennifer'in marty'e verdiği saat kulesi broşürünün arkasında 555 48 23 yazması gibi lanet detayları hatırlamaktan bıkmadığım; zaman içerisindeki çakışmalara, göndermelere, muhteşem kurgusu ve görsel efektlerine hayran olduğum seri.

Genç Frankenstein (Young Frankenstein) / 1974

sırf igor karakteri için bile izlenebilecek muhteşem film. orijinal filmin atmosferini (dekor vesaire) büyük ölçüde korudukları için de ayrıca saygıyı hak ediyor bu film. gülmemek için kasmaz iseniz bol bol güleceğiniz komik ve eğlenceli mel brooks şaheseri.

Annie Hall (1977)

bir başka süper woody allen filmidir.

"bu kadar ödüle ne gerek var? her zaman ödül veriyorlar. en iyi faşist ödülü: adolf hitler/ der alvy singer."

woody allen'ın akıl dolu diyalogları, yüzünüzde bir gülücükle izlettirir filmi. diane keaton'ın bol pantolonları, kendisine büyük gelen gömlekler, kravat, yelek ve melon şapkalar içindeki görüntüsü ise moda dünyasını bir hayli etkilemiştir o dönemde.

Şeytan (The Exorcist) / 1973

nasıl ki psycho slasher tarzı filmlerin babası ise, the exorcist de doğa üstü ve din konulu korku filmlerinin babasıdır. sadece ilk 10 dakikasındaki ırak sahneleri ve insani ürperten ezan sesiyle kült bir film olduğunu belli eder.

Jaws / 1975

steven spielberg'i steven spielberg yapan filmdir. o tarihten bu yana yüzlerce köpekbalığı temalı film çevrilmiş olmasına rağmen hiçbirisi bu ilk öncüsü olan film kadar kaliteli bir yapım olmadı. spielberg ustanın sinematografik açıdan döktürdüğü bir eserdir adeta. diyaloglar, kamera açıları ve görüntü muhteşem güzellikte. çevrildiği döneme göre zamanının oldukça ötesinde bir iş. ayrıca çocukluğumun korkusudur aynı zamanda. denize girmeye korkardım bu filmin o korkutucu afişini bile görmek yeterdi sudan korkmamız için.

Vahşi Belde / (The Wild Bunch) 1969

özellikle son yarım saatteki çatışma sahneleriyle birçok kovboy filminden öne çıkmasını sağlayan film. karakterlerin oturaklı olması ve birbirlerini tamamlaması, silahların yerinde ve zamanında kullanılması ve en önemlisi, en kötü zamanda atılan kahkahalar filmin izlenmesi gerektiğini gösteriyor. anlatılmaz yaşanır cinsinden.

Teksas Katliamı / (The Texas Chain Saw Massacre) 1974

bu serinin ilk filmi olarak gerekli olan gerilim enerjisini her zerrenize kadar hissediyorsunuz, korku değilde başarılı bir yüz ekşitmesi yaratıyor, meraklılar buraya...