TELEVİZYON 19 Eylül 2024
2,9b OKUNMA     18 PAYLAŞIM

Prison Break'teki Tek Gerçek Kötü T-Bag'in Sahip Olduğu Psikolojik Hastalıklar

Prison Break'in efsane kötü karakteri Theodore "T-Bag" Bagwell hangi psikolojik hastalıklara sahipti ve karakteristik özelliklerinde neleri barındırıyordu?


antisosyal kişilik bozukluğu (aspd): t-bag’in karakteri, toplum kurallarına ve başkalarının haklarına karşı sürekli bir saygısızlık ve ihlal gösterdi. suç işleme, manipülasyon ve şiddet gibi davranışlar, aspd’nin temel belirtileridir.

narsistik kişilik bozukluğu: t-bag’in kendini üstün görme, başkalarından hayranlık bekleme ve empati eksikliği, narsistik kişilik bozukluğunun belirtileridir.


borderline kişilik bozukluğu: t-bag’in duygusal istikrarsızlığı, güçlü öfke patlamaları ve ilişki sorunları, borderline kişilik bozukluğunun belirtileridir.

paranoid kişilik bozukluğu: t-bag’in çevresine karşı sürekli bir güvensizlik ve paranoya eğilimleri, paranoid kişilik bozukluğunun belirtileridir.

travma sonrası stres bozukluğu: t-bag’in çocukluk dönemindeki travmalar ve şiddet tecrübeleri, travma sonrası stres bozukluğunun belirtileridir.


sosyal anksiyete bozukluğu: t-bag’in sosyal ortamlarda rahat olmama ve kendini sürekli olarak tehdit altında hissetme eğilimleri, sosyal anksiyete bozukluğunun belirtileridir.

sadistik kişilik bozukluğu: t-bag’in başkalarına acı çektirmekten zevk alma eğilimleri, sadistik kişilik bozukluğu belirtileridir.

kaynakça:
robert d. hare - psychopathy: theory and research
christopher j. patrick - handbook of psychopathy