İLİŞKİLER 2 Nisan 2019
347b OKUNMA     957 PAYLAŞIM

Prezervatif Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı bir cinsel ilişkinin olmazsa olmazlarından prezervatif (kondom) nasıl kullanılır?
iStock

tek eşli yaşamayanlar için kullanılması elzem olan, kullanılmadan önce son kullanma tarihi kontrol edilmesi gereken bir şey prezervatif. eğer yazmıyorsa üretim tarihinden 5 yıl sonrasına kadar kullanılabilir. 

paket, kesici alet kullanmadan kenarından içindeki prezervatif diğer elin parmaklarıyla ekarte edilip korunarak yırtılıp açılır. ereksiyon halindeki penise, vajina-penis teması başlamadan takılmalı, geri çekme mantığındaki gibi tam boşalmadan önce takılmamalıdır. son anda takılması halinde gebelik riski artacak, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruma fonksiyonu güme gidecektir. 


takarken ola ki ters tuttunuz, açılmadı ve fakat prezervatifin içte kalması gereken kısmı penisinizin ucuna temas etti; bu durumda ideal/doğru/güvenli kullanım için yapmanız gereken onu atıp yeni bir tane açmanızdır. aksi takdirde penis ucundaki genital salgılar prezervatife bulaşmış olacağından bu salgılarla kuvvetle muhtemel spermler ve varsa da enfeksiyon etkenleri partnerinize taşınacaktır. 

takılırken ucundaki rezervuar kısmın havası parmakla hafifçe sıkmak suretiyle alınmalıdır ki patlama yırtılma riski azalsın. 

ejekülasyon (boşalma) gerçekleştikten sonra ereksiyon kaybolmadan vajinadan çıkılmalıdır, aksi halde sızıntı mızıntı olur, mazallah prezervatif vajinada bile kalabilir. 


çıkardıktan sonra sızıntı, patlak vb. var mı diye kontrol edilmeli, yakılarak ya da çöpe atılarak imha edilmelidir. tuvalete atılmamalıdır! patlak varsa en geç 72 saat içinde bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.  

kayganlaştırmak için kozmetik krem, zeytinyağı vazelin vb. gibi malzemeler kullanılması yırtılma riskini arttırır.  

penise yaptığı bası yüzünden erken boşalma derdi olan beylerin derdine bir miktar deva olabilecek, performanslarını arttırabilecek çok faydalı bir zımbırtıdır kendisi.

Erken Boşalma Problemi Yaşayan Erkeklere Hayat Kurtarıcı Tavsiyeler

Bilimsel ve Sade Bir Anlatımla: Geri Çekme Yöntemi Neden Çok Risklidir?