BASKETBOL 20 Nisan 2022
8,9b OKUNMA     433 PAYLAŞIM

NBA 2022 Play-Off Serilerinin Sonucu Ne Olur?

NBA'de play-off'lar başladı, 1. veya 2. maçlar oynandı. Seriler henüz bitmeden her yıl yaptığımız "play-off'lar ne olur?" içeriğimizi yayınlamak istedik. Buyrun.

artık gelenek haline gelen ekşi sözlük play-off öncesi değerlendirmeleri ve tahminlerine bu sene de devam ediyoruz. bir başka nba klasiği olarak doğu konferansından başlayacak olursak...


1) doğu konferansı


miami heat - atlanta hawks

serinin kilit oyuncusu: jimmy butler

miami heat adına sezon mükemmele yakın geçti denilebilirdi ki en olmadık takımda en olmadık zamanda kriz yaşandı. herkes odağı jimmy butler'ın erik spoelstra ile yaşadığı söz dalaşına tutsa da o günlerde saha içinde de heat adına işlerin iyi gitmediği ortadaydı. ne oldu da en iyi oyuncuları aylarca sakat olan, draft edilmemiş oyuncularla doğu zirvesine oturan takım tam kadro halindeyken maçlarda reaksiyon veremez hale geldi. sezonu kendileri açısından en dipte bitirmeseler de o seviyenin bir üstünde bitirdiler diyebiliriz. jimmy butler söz konusu tartışmadan hariç olarak da sakatlık dönüşü hiç eskisi gibi olamadı. miami takım yapısı itibariyle bir kişinin eline bakan bir takım olmasa da işler sıkıştığında topu eline vereceğiniz ilk isim jimmy butler olacaktır. kariyeri boyunca hatta sene başına kadar da bunun hakkını verebildi butler ancak şu an o seviyeden uzak. bu noktada takımın sığınacağı liman kyle lowry olacaktır. sene başına göre çok daha fazla sorumluluk alıp yarısahada etkili olması bu takımın en çok ihtiyacı olan şey. jimmy butler planının işlememesi halinde son derece güvenilir bir el olduğunu kendisi de coach da takım da biliyor.bam adebayo'nun sakatlık sonrası iyi dönmesi onlar adına sevindirici gelişme. duncan robinson'ın sene boyunca süren formsuzluğu play-off'larda canlarını daha da sıkabilir ancak tyler herro'nun sene başındaki kadar olmasa formda olması onların avantajları. keza robinson'ın ikamesi olarak da max strus harika iş çıkardı sene boyunca. tabii ki unutmamak gerekir ki bu takım bir coach, erik spoelstra takımı. gerektiğinde benchten katkı almayı bilmesi, oyunculardan maksimum verim almayı bilmesi, henüz iki sene öncesinde final oynayan takım olmaları unutulmamalı. bolca hücum ve savunma alternatifi, planı olan takımın tek handikapı tavanlarının yeterince yüksek olmaması. ancak bu sorun bu eşleşmede başlarını ağrıtacak kadar büyük olmayacaktır.

atlanta hawks açısından ise hayal kırıklığı ile dolu bir sezonun sonu en azından kötünün iyisi olarak play-off'la neticelendi. geçtiğimiz senenin doğu finalisti olarak, temelde aynı kadroyla play-off yapamaması çok büyük rezillik sayılabilirdi. zira hemen herkes bu takımın tavanının oldukça yüksek olduğunun farkında tıpkı kadro yapısının aşırı defansif zaafiyetler içerdiğinin farkında olduğu gibi. bu durumda olmalarının sebeplerinden en önemlisi sakatlıklar. john collins bu yapının 2 numaralı oyuncusu. şubat ayında sezonu kapatması, takımın iki hücum gücü danilo gallinari ve bogdan bogdanovic'in sakatlıklarla uğraşıp oldukça geç form tutması, hali hazırdaki defansif zaafiyetleri, clint capela'nın geçtiğimiz senelerden uzak oyunu derken tüm yük trae young'ın üzerine kaldı. trae young da özellikle ligin ikinci yarısında hakkını verdi ancak play-off'ta bu kadar sorunlu yapı ancak kendisinden daha büyük sorunları olan yapılara karşı başarılı olabilir. karşılarında ise ligin en komple takımlarından, nerede ne oynadığının her saniye farkında olan miami heat var. belki miami heat de istim üzerinde girmiyor play-off'a ancak hawks karşısında sürprize izin vereceklerini sanmıyorum. savunma yapmaksızın hücum yapmak atlanta'ya yetmeyecektir.

tahmin: miami heat 4-1 atlanta hawks

boston celtics - brooklyn nets 

serinin kilit oyuncusu: kevin durant

boston celtics facia diyebileceğimiz sezon başlangıcı sonrasında 2022 yılıyla birlikte ligin en iyi takımlarından birine dönüştü. bu konuda en büyük paye jayson tatum'a ait. oldukça savruk oyununu ligin ikinci yarısında keskinleştiren ve gerçek bir süperstar gibi oynayan tatum'ın adı sene sonunda mvp adayları listesinde zikredildi. jalen brown'ın da ona eşlik etmesi, marcus smart'ın özellikle parke dışındaki negatif tavrını sona erdirmesi, robert williams'ın boston'ın tam da ihtiyaç duyduğu uzuna dönmesiyle birlikte bir ara play-in potasına kadar inen boston'ı sezon sonuna doğru gerçekçi bir şampiyon adayına dönüştürdü. bu peri masalına bir süre de olsa ara veren konu ise robert williams'ın sakatlığı oldu. serinin ortalarına doğru sakatlıktan dönmesi bekleniyor ancak o zamana kadar seri ne hale gelmiş olur muamma. boston cephesinde williams'ı doğrudan ikame edebilecek bir uzun şu an için yok desek yanlış olmaz.

brooklyn nets açısından ise oldukça kaotik geçen sezon faciadan dönüşle bitti. kyrie irving'in aşı karşıtlığı, harden'ın sezon boyunca devam eden formsuzluğu ve son aşamada takas istemi, sezona harika giren durant'in uzunca sakatlığı, süperstarların yanında çok daha önem kazanacak joe harris'in sezonu kapatması ve takımın irili ufaklı tüm sakatlıkları yeterince can sıktı. nets sezonun hiçbir bölümde ritm tutamadı. elinizde durant ve irving varken özellikle normal sezonda çok önemli olmayan bu husus play-off'ta can sıkabilir. yine de sezon sonunda biraz olsun konsolide olmayı başarabilen bir takım çıkardılar diyebiliriz. özellikle ben simmons - james harden takasının yan parçaları bence nets'e yeterince alan açtı. joe harris'in yerine ikamesi olabilecek seth curry ve andre drummond hamleleri ellerini güçlendirmiş durumda. tüm hepsi birlikte değerlendirildiğinde play-off öncesi 8 kişilik rotasyonu tamamladılar diyebiliriz. play-off'ta devam ettikleri müddetçe takıma katılması muhtemel ben simmons takımın ömrünü belirleyecek gibi duruyor. cleveland'a karşı oynadıkları play-in mücadelesi beklendiği gibi geçse de hala daha net şampiyonluk ışığını vermiyor. ama şanslılar ki ilk turda olduğundan çok daha zayıf haldeki boston'la eşleştiler. ilk turun en güzel eşleşmesinin tahmini oldukça zor. brooklyn robert williams'ın dönüşüne kadar avantaj elde edebilirse durant ve kyrie irving gibi iki süperstarla seriyi alabilirler. en az 2 maç kaçırması muhtemel williams ile birlikte bugün için bana göre yarım adım brooklyn nets önde.

tahmin: boston celtics 3-4 brooklyn nets

milwaukee bucks - chicago bulls

serinin kilit oyuncusu: giannis antetokounmpo

milwaukee bucks'ta normal sezon brook lopez'in sezon başı sakatlığının da etkisiyle bir vites düşük geçti diyebiliriz. bu durum bir nebze olsun beklenen de bir durumdu. lopez'in kendi oyunuyla birlikte giannis'i de etkilemesi, alan paylaşımı açısından hayati rolü bucks için önemli. sene sonunda sakatlıktan bıraktığı yerden bir doz düşük gelse de play-off'ta toparlaması muhtemel. bucks sene boyunca şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi gibi oynadı. bunun en büyük kanıtı da contender takımlara karşı oynadığı maçlar. gerektiği zaman gerek takım halinde gerekse giannis yumruğu vurdu. bobby portis'in play-offlarda düşüş yaşayabilme ihtimali ve rotasyonun görece zayıf olması handikapları ancak ana plan işlediği müddetçe bence doğuda tüm takımların üstünde. giannis antetokounmpo'nun geçen sene play-off'ta geçirdiği evrim, kazanma içgüdüsü, bitmeyen hırsı, khris middleton ve jrue holiday'in rolleri şampiyonluk için yeterli. eşleşme açısından ise çok net ağır basan taraf.

chicago bulls açısından beklentileri çokça aşan bir başlangıcın ardından sakatlıkların aşırılığı takımın tüm ritmini bozdu. lonzo ball'un sakatlığı, play-off öncesi tekrar sakatlanan alex carruso, sakat sakat oynayan zach lavine'in durumu tüm yükü demar derozan ve nikola vucevic'e bindirmiş durumda. üstelik bu iki oyuncu da play-off basketbolunda normal sezona göre olumsuz etkilenmesi ile biliniyor. demar derozan sezon ortasında çıldırdığı seviyeden biraz düşmüş durumda ama o seviye zaten prime kevin durant seviyesiydi. yine de takımın şu an için birinci skor opsiyonu olacaktır. fazlasıyla umutlandıran bir sezonun sonunda tam kadro bir chicago bulls oldukça heyecanlandıran bir takım olabilirdi. bir basketbolsever olarak bulls'taki sakatlıklar tüm playoff'lardaki en can sıkıcı konu. şu halde bir maç belki zach lavine'in çıldırdığı maçla birlikte iki maç alıp elenmeleri muhtemel.

tahmin: milwaukee bucks 4-1 chicago bulls

philadelphia 76ers - toronto raptors

serinin kilit oyuncusu: joel embiid

tam manasıyla cadı kazanı bir eşleşme. en fazla gürültü, sansasyon, skandal beklediğim eşleşme de diyebiliriz. philadelphia 76ers sene boyunca yararlanamadığı ve krize dönüşen ben simmons'tan seth curry ve drummond'ı da yanına ekleyerek james harden'la çıktı. teoride karlı gözükse de özellikle curry'nin takası bence beklenenden daha büyük boşluk yarattı. zira james harden'ın ofansif defolarını, doğru alan paylaşımı ile tolere edebilecek oyunculardan birisi olabilirdi. bu cümleyi 2 sene önce kurmak kimsenin aklına gelmezdi belki de ama potaya etkili gitme tehdidi zayıflayan bir harden bambaşka sorunlara gebe bırakıyor takımı. takımın bu seneki sürpriz denilecek yıldızı tyrese maxey'in defansif zaafiyeti, hücumda harden'ın olumsuz etkisi ile birlikte olabileceğinden daha zayıf pozisyona sokuyor. bir başka problemli konu tobias harris'in bu sene rolünü bulamaması. iyiden iyiye negatif kontrat haline geldiği gibi saha içinde de takıma katkısı beklenenin altında. cadı kazanının en masum sorunlarından birisi de en olmaması gereken kişiden geldi. aşı olmayan matisse thybulle takımdaki en önemli savunmacı ve kanada'daki maçlarda oynamayacak olması zaten defansif açıdan problemli yapıda iyice sorun doğuracak. bench katkısı sıfıra yakın seviyede olan 76'ers bunca soruna rağmen nasıl oldu da doğuda zirveye oynayabildi sorusunun cevabı joel embiid . saha içi ve dışı tüm etkenler birlikte düşünüldüğünde bana göre normal sezon mvp'si olmalı. kişisel sorunlarını en aza indirmiş, oyuna konsantrasyonu üst düzey bir embiid gerçekten canavara dönüşüyor. play-off'ta sürekliliği ne denli olacak, harden ne kadar embiid'e yardımcı olabilecek, savunma yapmaktan kaçınmasıyla ortaya çıkan zaafiyet nereye kadar götürecek meçhul. iyiden iyiye sirke dönmüş, bu konuda yeni new york veya lakers oldu diyebileceğimiz takımın başında da coach olarak play-off looserı etiketli doc rivers var. çokça drama yaşanabilecek bir takım.

toronto raptors ise sene sonuna doğru iyice rolünü benimsemiş oyuncularla oyununu oturtan takım kimliğinde. sürekli olarak embiid üzerinden oynayacak bir 76'ers'ı perişan edebilirler. sürekli mobilize olabilen oyuncular pas kanallarını tıkayabilir. bu konuda toronto'nun ya katline ferman ya derdine derman oyuncu bence james harden. harden'ı ne denli etkisiz yaparlarsa şansı o kadar yüksek olur. zira çok yüksek dakikalarda oynayan kadroda kimin normal sezon veya play-off'ta ne oynayacağı hemen hemen belli. raptors farklı bir oyun oynamayacaktır ancak harden savunması kaderlerini belirleyecek. buradaki dezavantajları fiziksel yeterliliği sağladığı müddetçe harden'ın seri ilerledikçe çözüm üretme ihtimalinin artması. sezonun ikinci yarısında mükemmel oynayan pascal siakam, yılın çaylağı olabilecek scottie barnes, fred vanvleet'in eşinin hamile olup olmaması serinin kaderini belirler. ama seri ne olursa olsun harden ve embiid eksenli sixers üzerinden okunuyorsa favori sixers'tır.

tahmin: philadelphia 76'ers 4-2 toronto raptors

2) batı konferansı

phoenix suns - new orleans pelicans

serinin kilit oyuncusu: devin booker

ligin iki senedir en takım halinde basketbol oynayan takımı suns. tüm sene boyunca ne oynadığı belli olan, beklentiyi karşılayan, chris paul'ün sakatlığında dahi vites düşürmeyen -ki oldukça uzun bir sakatlık ve takımın bir numaralı top yönlendiricisi- nba liderliğini de sonuna kadar hak eden bir takım. deandre aytonın geçen sene play-off'ta geçirdiği değişimin bu sene de büyük oranda devam etmesi, devin booker'ın iyiyden iyiye süperstarlığa geçisi, mikal bridgesve jae crowder'ın rollerinin dağılımı. şu takımı chris paul'ün formasını giydirmeden izleyen birisi pek ala bu takımın bir yerinde mutlaka chris paul vardır diyebilir. adamlar biyombo'dan dahi çok ciddi katkı aldılar. bana göre bu seride değil ama ilerleyen serilerde dezavantaj olabilecek şeyi en büyük avantajları. topu yere vurabilen oyuncu sayısının azlığı, yarı sahada hücumun tıkanabileceği zamanlar kısa dönemlerde başlarına bela olabilir. ama dediğim gibi onlara bu sıkıntıyı yaşatabilecek takım sayısı çok çok az. new orleans pelicans ise bu takımlardan birisi değil.

new orleans pelicans'ın sene başından beri bitmeyen zion williamson beklentisi boşa geçen bir yıla dönüşmek üzereyken yapılan takaslarla bir arada oynamayı bilen bir takıma dönüştü. bu takım zion olsa da olmasa da çok iyi bir savunma malzemesi olan bir yapı değil. guard ve kanat rotastyonunun fiziksel dezavantajları, sakatlık problemleri onların savunmasını kısıtlayan en önemli etken. muhtemelen play-off'ta devonte graham 'in süreleri oldukça azalacaktır. cj mccollum'un takıma katılmasıyla graham'den daha az dezavantaja sahip ve daha iyi bir skorere sahip olan takımın sıçrayışı takımın yıldızı brandon ingram'ın inanılmaz oynamasıyla başladı. ilk yirmi maçta 3 galibiyeti olan pelicans'ta ingram, valanciunas temelli oyuna çaylak herbert jones, ve jose alvarado'nun ektsra gayretleri, sezon sonunda larry nance jr. katkısı ile kendilerini play-off'a soktular. oyununu modern oyuna entegre edebilen valanciuanas ve çaylak herbert jones ayrıca değinilmeyi hak eden isimler. bir saha dışı ayrıntısı olarak cj mccollum gerçekten çok özel bir karakter. zion williamson'ın tüm sene boyunca olmadığı, olmamasının da farklı sorunlar çıkardığı, fiziksel dezavantajları bariz olan bir yapıdan play-off çıkarmak her daim takdir edilesi bir başarı. eşleşme açısından oldukça şanssızlar. suns sadece nba birincisi bir takım değil pelicans gibi zaafiyetleri bariz olan takımlara karşı her türlü çözümü bulmakta mahir bir takım. suns için play-off ikinci turuna hazırlıktan öteye gitmeyecektir. pelicans cephesinde alınacak 1 galibiyet güzel mücadelenin ödülü olacaktır.

tahmin: phoenix suns 4 - 1 new orleans pelicans

memphis grizzlies - minnesota timberwolves

serinin kilit oyuncusu: karl anthony towns

ilk turun en heyecan verici eşleşmesi. iki genç takımdan daha genç olanı memphis'te işler sene boyunca harika gitti diyebiliriz. o kadar ki takımın yıldızı, nba'in yeni reklam yüzü, süperstarı ja morant'in uzun süren sakatlıkları bile takımı etkilemedi. bunun nba tarihinde başka bir örneği var mıdır bilmiyorum ancak onsuz daha iyi oynadığı bile söylenebilecek takımda gençlik ateşi bacayı sarmış durumda. memphis'in herhangi bir maçta 5 dakika bile izleseniz bunu görebilirsiniz. jaren jackson jr. 'ın istikrarlı savunma performansı, desmond bane'in bazen birinci bazen ikinci skor opsiyonu olduğu rol, steven adams gibi sahada barındırmanın görece zorlaştığı oyuncunun katkısı, dillon brooks'un sakatlık sonrası fena olmayan performansı her şeyden öte tyler jenkins'in başarısıdır. play-off'ta ne kadar sürdürülebilir olacak hep birlikte göreceğiz ama bu seneye damgasını vurdular diyebiliriz. play-off'ta ja morant'a normal sezondan çok daha fazla ihtiyaç duyacaklar. o da bunun fazlasını vermek için mermer tokatlıyor muhtemelen.

minnesota timberwolves ise senelerdir süren toksik takım olma hüviyetinden sıyrıldı denilebilecek bir sezon geçirdi. burada da aslan payı coach chris finch'e ait. sürekli olarak mızmızlanan, kankalarını takıma getirmeye çalışan, kazanma karekteri bulunmayan ama oyun iştahı oldukça yüksek olankarl anthony towns'ın enerjisini olumluya çevirdi. ham yeteneği oldukça yüksek anthony edwards'tan verim alabilmesi, patlak lastik d'angelo russell'ın sezon boyu patlamaması, tek taraflı oyuncular cennetinden verimli bir yapıya dönüşmek takdir edilesi bir iş. karl anthony towns oynaması gerektiği gibi oynarsa, enerjisini başarıya dönüştürürse karşılarında 2. sıradan gelebilecek en iyi takımlardan birisi var. harika bir sezon da geçirse memphis de oldukça genç ve tecrübesiz takım. minnesota da genç bir takım olsa da kaybetmeyi öğrendiklerini söyleyebiliriz. 7. sıradan play-off yapıp daha dengeli bir eşleşme bulmaları zordu. takımda ayrı bir parantez açılması gereken oyuncu da patrick beverley. hiçbir oyuncu için demeyeceğim şeyleri kendisine diyebilirim ama artık nefret edilesi bir şeye dönüştü. lance stephenson gibi bir miktar sempati içeren adam değil ve bence kötü niyetli. ama minnesota için böyle birisi gerekebilir, takımın doğrusu beverley olabilir. sağlıklı kaldığı müddetçe takımın en çok ihtiyaç duyduğu isimlerden olacak. o raydan çıkmadığı müddetçe çeyrek adım takımı önde olacaktır. raydan çıkarsa sonuç felaket olabilir. eşleşme odaklı bakarsak ja morant çok daha iyi bir oyuncu olabilme ihtimali var, belki oldu bile ama kat'ın bugün için yapabilecekleri daha fazla gibi. memhpis'in oyunu play-off'ta seri ilerledikçe daha çözülebilir. tahmin etmesi çok çok zor bir eşleşme. minnesota'nın her an kırılgan yapısı bu eşleşmeyi ilginç kılabiliyor. seri 4-1 memphis lehine bitse de şaşırmam ama minnesota açısından sanki bu sene o sene.

tahmin: memphis grizzlies 3 - 4 minnesota timberwolves

golden state warriors - denver nuggets

serinin kilit oyuncusu: stephen curry

öncelikle bu serinin sakatlıklar da düşünüldüğünde en iyi oyuncusu nikola jokic ancak en belirleyici olacak olan stephen curry'nin sakatlığı ve performansı. zira golden state stephen curry ile oynadığında başka bir takım oluyor. her ne kadar jordan poole'un bu seneki inanılmaz performansı ile curry'nin yokluğunu telafi ettiler ama curry yeryüzünde bugüne kadar gelen en özel oyunculardan birisi. en büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük. curry'nin maksimuma yakın oynadığı bir seride başkaca sakat olmadıktan sonra değil denver diğer tüm takımlara karşı 1-0 önde başlarlar ama sorun da tam olarak bu. curry sezonun ikinci yarısında düşük yüzdelerle oynarken üstüne bir de sakatlandı. ilk maçı kaçırabilir. takım o yokken sıradan bir play-off takımına dönüşüyor. klay thompson beklenenden bir seviye altta döndü. tabii normal sezon yoğunluğu ile play-off yoğunluğu aynı olmayabilir. unutulmasın ki sağlıklı klay ligin en iyi dış savunucularından birisi ama sakatlık dönüşü bunu çok göremedik. ama bu adam da klay thompson. rezalet 3 maç oynayıp gider 6. maçta 50 atar seri alır. ama ne olursa olsun klay de curry üzerinden daha etkili olabiliyor. klay'in klay thompson gibi oynamayıp 40 atmasındansa curry ile birlikte yarattıkları tehditle birlikte yüzdeli 25 sayı atması takım açısından daha iyi. wiggins sene sonunda felaket oynuyordu ancak o da curry'nin yokluğu ile açıklanabilecek bir durum. draymond green sakatlıktan döndü ama biraz yavaş temposunu bulacak gibi. bu takım için curry'e yakın bir etkisi olduğu unutulmamalı ve en önemlisi savunmanın temel yapı taşı. gsw curry değişkenine bağlı bir takım olduğundan seri öncesi konuşmanın çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum.

denver nuggets da bambaşka bir oyunla kader olarak golden state warriors'a benziyor. jokic eksenli, temelli, bağımlı ne denirse bir takım. gsw'den farkı jokic'in oynayacağını ve ne oynayacağını biliyoruz. muazzam bir sezon geçirdi muhtemelen de mvp seçilecektir. sonuna kadar hak edilen bir ödül ama jokic muhtemelen yazın yemeyi beklediği yemekler ve kola kadar önemsemiyor olabilir bunu. onlar sene boyunca jamal murray ve michael porter jr.'ı bekledir. görünen o ki ikisi de play-off'ta dönmeyecek. jokic'in büyüklüğü de burada belli oluyor. jokic yerine normal bir yıldızla washington wizards olacak takım şansı çok da az olsa şampiyonluk ümidi kurabiliyor. aaron gordon'dan beklediği katkıyı aldılar ama 3. oyuncu olacak gordon murray'in yokluğunda ikinci skor opsiyonu olmuş durumda. bu da takımın tavanını ister istemez aşağı çekiyor. çaylak bones hyland takıma çok şey katsa da savunmayı daha da problemli hale getiriyor. bu seri her ne olursa olsun stephen curry'nin sağlığı üzerinden okunacağı için denver'ın yaptıklarından ziyade oynaması halinde curry'e ne kadar cevap verebilecekleri ile alakalı. curry %100'e yakın dönerse eninde sonunda golden state warriors seriyi geçecektir. ama ne zaman döner nasıl döner merak konusu. bu yüzden tahminde biraz orta yolcu davranıyorum.

tahmin: golden state warriors 4-2 denver nuggets

dallas mavericks - utah jazz

serinin kilit oyuncusu: luka doncic

ligin ikinci yarısında doğru yolu bulan bir başka takım dallas mavericks. porzingis takası sonrası spencer dinwiddie gibi ikinci bir top yönlendirici, başarılı bir bitiriciye kavuşunca daha etkili oldular. luka doncic düşük seviyedeki başlangıcın ardından ligi şahane bitirdi. gününde bir luka doncic'in önünde durmak gerçekten imkansız. jalen brunson'ın gelişimi bu takım için sevindirici. keza dorian finney smith aynı şekilde. bu takım da tıpkı denver gibi hatta belki daha da fazla tek oyuncuya, doncic'e bağımlı. sorun da burada başlıyor. luka doncic son maçta sakatlandı ve en az 2 maçta olmayacağı söyleniyor. doncic'in sağlıklı olması halinde aşağıda da bahsedeceğim üzere utah'ın tutunabilecek dalının olmadığını düşünüyorum. doncic olmadan dallas da wizards'tan hallice.

utah jazz ise dallas'ın tam aksine lige harika başlamış ama sezon sonuna inanılmaz kötü giren bir takım. hatta play-off'a en kötü giren takım diyebiliriz. takım içi kriz artık ayyuka çıkmış durumda. sene sonunda kaybettikleri maçlar, oyuncuların surat ifadeleri vs., sakatlıklar uçuruma sürükleyen etkenlerdi. onlar için iki olumlu haber var. birincisi bogdanoviç'in dönmesi. takımın skor yükünü çeken ikinci oyuncu olması nedeniyle play-off'ta doğrudan çalınacak ikinci kapı. diğer olumlu haber ise luka doncic'in sakatlığı. bence doncic söylenenden daha ağır bir sakatlık geçiriyor. şu an için 2 dense de tam gerçek bir bilgi verilmedi. açıkçası doncic hiç sakatlanmasaydı bu seri için tahminin net 4-0 dallas lehine olacaktı. zira utah hali hazırdaki takımın son senesi gibi oynuyor ve bu takım muhtemelen dağılacak. sene sonunu inanılmaz kötü getirdiler. donovan mitchell seneyi felaket şut atarak bitirmiş durumda. rudy gobert ile olan problemler soyunma odasından medyanın gündemine geçiş yapmış halde. mike conley kariyerinin en kötü senesini geçirdi. ama gel gelelim tüm düğüm doncic'in oynamaması üzerine dönüyor. doncic 2 maç kaçırıp sağlıklı dönerse dahi dallas seriyi alacaktır ancak 2 maçtan fazla maç kaçırması, sakat sakat oynaması ve utah'ın avantajı elde etmesi halinde ibre utah'a dönecektir. doncic'in söylendiği gibi 2 maç kaçırıp sağlıklı döneceği varsayımıyla;

tahmin: dallas mavericks 4-3 utah jazz