MÜZİK 16 Eylül 2024
10,6b OKUNMA     46 PAYLAŞIM

Hepsi Grubu Neden Dağıldı?

Hepsi grubunun dağılma sürecinin baştan sona özeti. Hepsi neden dağıldı? Gülçin yüzünden mi?

2008 yılındaki ekonomik krizden o dönem hepsi'nin birlikte çalıştığı şirket stardium da etkilenmiştir. haliyle "size kariyer hediye ettik, ünlü oldunuz, daha ne olsun" vb. diye yıllarca oyalanan hepsi grubu üyeleri tahsilatın yapılacağı gün babayı almıştır. bu durumu ilk fark eden de gülçin olmuştur ve zaten aralarında sesi en iyi onun olduğu için, kişisel kariyer yapabilme ihtimali de en yüksek olan kişi o olduğu için bir gecede gruptan sessiz sedasız ayrılır.


ertesi sabah neye uğradığını şaşıran şirket, gruba apar topar açıklama yaptırır. grubun "gülçin evlenmek için dubai'ye gitti" tarzında basına verdiği açıklamalar sadece maddiyat olarak değil, kişisel olarak da gülçin'le arasını açar. işin sonucunda gülçin kendini şirketten ayırmayı başarmıştır ama geride kalan kızlar için işler bu kadar kolay olmayacaktır. mesela aynı şirkette çalışan murat boz da kendini ayırmayı başarmıştır ve kariyerinde yükselmeye devam etmiştir, ama geride kalanıyla hepsi grubu ayrılamaz zira menajerleri ve cemre'nin annesi olan şebnem aynı zamanda stardium'un kurucu ortağıydı. bu nedenle diğer grup üyeleri de anca beraber kanca beraber yuvarlanırız diyip cemre'yle beraber çalışmaya devam etmiştir.

ve 2010 yılında başka bir şirketten gülçin'siz ilk albüm geri dönüşüm çıkar. gülçin'in ayrılması sanıldığı kadar kötü olmamıştır zira hepsi de sound'unu güçlü bir vokal gerektiren rnb yerine o dönemin modası tekno-pop'a çevirmiştir ve görece başarılı işler ortaya çıkarmıştır. şarkıların bir kısmı gruptan ayrılan gülçin'e göndermedir. aynı dönemde gülçin de çıkardığı ilk solo albümü bravo'da şarkı ve klip olarak hepsi'ye göndermede bulunmuştur.


ancak her iki tarafın da hesaba katmadığı bir şey vardı, geçen zaman. zira yıllar geçmiş, hepsi fanları da büyümüştü. o dönem çocuk olanlar ergen, ergen olanlar yetişkin olmuştu ve ayrılma, birbirleriyle yaptıkları it dalaşı gibi olaylar yüzünden zaten gruptan soğuyan fan kitlesi yaşları ilerlediği için hepsi kim unutmuştu. iki taraf da kan kaybetmişti sonuç olarak.

gülçin yine bu durumu erken fark edip pop albümü çıkardıktan sonra kendisini akustik cover'cı, daha elit tarzda şarkılar yapan bir kişiliğe bürüdü. kimileri için kariyer hatası yaptığı düşünülse de kendi açısından hala aynı konumda ilerliyor.

hepsi ise dağılmadan kendilerini hatırlatmayı seçmişti. 2010'daki albümden sonra bir kez daha kral tv ittirmesiyle program hazırlamış, daha da unutulunca farklı programlarda ekranlara çıkarak kendilerini hatırlatmaya çalışmışlardır. en son 2015 yılında geri dönüyoruz misali o dönemin popüler programı işte benim stilim'de performans göstermişler, yine kimse iplemeyince dağılmayı seçmişlerdir. üçü de müzik dışında kişisel hayatlarında tutunmaya çalışmışlardır ama arkadaşça halen görüşüyorlardır.


derken aradan yıllar geçer, 2020 yılında eren'in instagram'dan sorulan "gülçin'i nasıl buluyorsun" sorusuna verdiği cevap gülçin'le hepsi ekibini seneler sonra tekrar bir araya getirir. konuşmalar sonucunda barışıp birleşme kararı alan grup o dönemki pandemi nedeniyle insanlarda kabaran nostalji duygusunun da etkisiyle kısa sürede türkiye gündemine oturur. (bkz: grup hepsi'nin yeniden bir araya gelmesi) milliyet haberi

ama yine bu adımdan sonra başka adım atılmaz. grup ne zaman bir şey denemeye kalksa gülçin'den veto yer; yeni şarkı yapmak isterler, gülçin istemez; eskisi gibi konser yapalım denir, gülçin istemez. bu arada yine kendilerini hatırlatmak için grup üyelerinden yasemin şarkı çıkarmıştır, cemre de youtuber gezmeye başlamıştır.

son çare olarak 20. yıl şerefine bir konser yapalım, hiç değilse elimizdeki materyalleri toplayıp belgesel yapalım denilir. herkes ikna olur ama yine gülçin "objektif bir iş olmaz, benim müzik kariyerim devam ediyor" diyip reddeder ve yine gülçin'le grubun arası açılır. ve günümüz itibariyle hepsi defterinin tamamen kapandığını yasemin açıklar.


bir açıdan bakıldığında gülçin haklı gibi gözükse de gülçin'in başından beri grup yerine kendi kariyerini korumaya çalıştığını görüyoruz. bu nedenle hikayede yanan hepsi olmuştur.

öte yandan hepsi'nin kendini hatırlatmaya çalıştığı dönemi de muhtemelen görmediniz bile, bu yazıyı okuyana kadar haberiniz bile yoktu. zira siz de büyümüştünüz, hayattaki öncelikleriniz değişmişti. esasında ben de bilmiyordum, boş vakitte araştırma yaparak öğrenmiş oldum. "gülçin ayrıldıktan sonraki hepsi" konulu yüksek lisans tezimi bitirdiğimi duyururum :)