OYUN 12 Ağustos 2024
8b OKUNMA     115 PAYLAŞIM

GTA 5'in Fazla Konuşulmayan 3 Karakterli Yapısının Kısa Özeti

Grand Theft Auto V'te üç ana karakterin olduğunu fark etmiş olabilirsiniz ancak nasıl tipler olduğuna cidden dikkat ettiniz mi?

her ne kadar 3 ana karakterli olarak sunulsa da esasında ana karakter michael de santa'dır. hikayenin başrolü michael'dır, her şey onun etrafında şekillenir, hiksyesine en hakim olduğumuz karakter odur. karısıyla olan ilişkisini biliriz, oğluyla olan ilişkisini biliriz, kızıyla olan ilişkisini biliriz, onlar için geçmişte yaptıklarını biliriz. bu durum diğer 2 büyük karakter için geçerli değildir.

Uyarı: Buradan sonrası oyuna dair spoiler içerir.

franklin'in beraber yaşadığı ve geçinemediği kezban bir teyzesi vardır, çok sevdiği ve sürekli didiştiği kankisi lamar vardır ve onun yaşadığı hayattan hiç memnun olmayıp onu terk eden tanisha adlı eski sevgilisi vardır. franklin'in tek derdi kendisinin de bıktığı çete hayatından kurtulup çok para kazanabileceği bir iş sahibi olup tanisha ile yeniden beraber olabilmektir. ama bunu isterken illa her şey legal olmalı kafasında da değildir. michael'ın peşine de bu yüzden takılmıştır.

trevor ise yanında kendisinden korkan adamlarla beraber yasa dışı işler yapıp banka soyguncusu olduğu eski günlerde dost olduğu ve öldüğünü sandığı michael'ın yasını tutarken gerçeği öğrenip intikam peşine düşen ruh hastası bir adam. trevor ile alakalı bildiklerimiz onun kötü bir çocukluk geçirdiği, geçmişte tenis hocasıyla birtakım olaylar yaşadığı ve ordudan atıldığı. bir ara annesi ortaya çıkıyor ama onun halüsinasyon mu yoksa gerçek mi olduğunu bilmiyoruz. babasının lafı zaten hiç geçmiyor.
hakkında olumlu söylenecek tek şey ise onun iyi bir dost olduğu. franklin ile ilk konuşmasında da ona verdiği abi tavsiyesi "dostunu (lamar'ı kastediyor) satma, ona hep sadık kal" oluyor.

Spoiler'ın sonu.


bu kadar, franklin ve trevor'ın kabaca hikayesi bu

franklin ile araba kullanmanın; trevor ile de eğlencenin, vahşetin dibine vurmanın keyifli gelmesi oyuncuları bu karakterlerle oynamaya itiyor olsa da pek bir bağ kurmuyorsunuz bu karakterlerle. hatta bir zaman sonra trevor'ın yaşayış şeklinden ötürü ona karşı bir tiksinti bile duyabiliyorsunuz.

michael'ın ise ailesine karşı ister istemez sorumlu hissederken buluyorsunuz kendinizi. oyunun senaryosu 3 ana karakterimiz olacak şekilde değil de yalnızca michael'ın ana karakter olduğu bir şekilde dizayn edilseydi michael'ın hikayesine daha derinlemesine de girebilme şansımız olabilirdi, böylece senaryo da biraz daha uzun olabilirdi. ama gene de haklarını teslim etmek gerek; 3 ana karakterli bu oyunun senaryosunu fazla dağıtmadan, hatta mümkün mertebe bir arada tutabilecek şekilde oluşturabilmişler.