İŞ HAYATI 8 Temmuz 2019
76b OKUNMA     602 PAYLAŞIM

Google'a Yazılım Mühendisi Olarak Girebilmek İçin Geçmeniz Gereken Aşamalar

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google'da işe girebilmek öyle kolay bir şey değil.
iStock

google'da çalışmak, insanı fiziksel ve psikolojik olarak yorup, bezdirmeden mümkün olmayan bir hayal.

aşama 1

ilk olarak, iki farklı teknik telefon mülakatına giriyorsunuz. bu mülakatları geçince biraz kendinize güveniniz geliyor. ilk soru gayet kolay, ikinci soru zor. 


aşama 2

sonra ise yerinde görüşme (on-site interview). uçak paranızı, otel, yeme/içme masrafınızı karşılayıp sizi uçuruyorlar da.

on-site ınterview tam gün sürüyor. toplam 5 soru; 4 problem çözme/kodlama, 1 adet de sistem tasarımı. öğle yemeğini kampüste yiyorsunuz.

yazılım mühendisliği pozisyonları için ısrarla java kullandırttıkları da doğrudur.


aşama 3

en sonunda 7 aşamalı teknik mülakatı geçtikten sonra, bu sefer de politik ve şans faktörlerinin devreye girmesi gerekiyor.


aşama 4

'işe alım komitesi' ve 'ilgili ekip bulma' şeklinde iki göreviniz daha var. hangisini önce yapacağınıza siz karar veriyorsunuz. sizinle çalışmak isteyen bir takım bulmak zorundasınız. bulamazsanız ne yazık ki çalışamıyorsunuz. bu sebepten eli boş dönen bir sürü insan var. eğer sadece sizin spesifik becerilerinize ihtiyacı olmayan takımlarda boşluk varsa pek acımıyorlar.

işe alım komitesine takım bulduktan sonra gitmek ise alımınızı kolaylaştırıyor. ama takım bulabilenleri bile almadıkları olabiliyor. takım bulmadan komite önüne çıkmak mantıklı mı bilmiyorum.

kısacası değer mi, değmez mi, siz karar verin. 50 yıl sonra falan öleceğiz sonuçta.

Mülakatlarda İşe Alınmama Sebepleri