İLİŞKİLER 11 Eylül 2023
20,1b OKUNMA     371 PAYLAŞIM

Flört Konulu Twitter ve Instagram Gönderilerinde Sıkça Görülen Red Flag Ne Demek?

Red flag kavramı ne anlama geliyor? Sosyal medyada artık bayağı bir görülen bu kavramı bütün boyutlarıyla açıklayalım.

Nedir?

red flag, genelde romantik ilişkilerde her şeyin normal gibi gittiği dönemlerde göze çarpan, ilerde çok büyük sorunlara yol açma potansiyeline sahip durum veya davranışlara denir.

örnek, benim için bir kadının bihter ziyagil'e ağlaması en büyük red flag'lerden bir tanesidir.

"Önemli"

red flag tehlike işareti, sinyali olarak algılansa da tam karşılığının tehlike çan(lar)ı olduğunu ve kavramın temsil ettiği şeyin aslında sandığımdan ne kadar daha güçlü olduğunu fark etmek bana çok faydalı gelmişti. belki birilerine faydam dokunur.

susma haykır, red flag'ler vardır!

red flag: bendekileri reichstag'daki sovyet bayrağı gibi alnımın ortasına çakıp gezdiğim new-age çiftleşme kavramı

kötü olasılıkta; "seni çok yanlış tanımışım" tiradında "ben sana kendimi yanlış anlatmadım ama" diye çıkarıp vurmak için uvertürde şovunu yapacaksın aga (what you see is what you get).

iyi olasılıkta da tüm pürüzlerinizle sevilen ve kabul edilen biri olursunuz. imaj ve sevilme kaygısı insanları olmadıkları kişiler gibi davranmaya itebiliyor. peh! ya**ak anteninin teki olun ve bunu değiştirmemek için şanlı bir direniş gösterin demiyorum ama insanın kişiliğinin parçası haline gelen pürüzler oluyor.

başarılı fetihlerde şanlı bayraklarınızı dalgalandırın krallar. herkes görsün.

Neler yaşanabilir?

yanlışlarında ısrarcı olan insanların, ilişkilerde ortaya koyduğu "beni hayatından çıkar" anlamına gelen davranışlarına verilen addır red flag.

zaman içinde edindiği deneyimlerle "ne istediği kadar, ne istemediğini de bilenler"in kriterlerini, geçmişte bolca tecrübe ettiği bu "red flag" davranışları oluşturur.

ilgili tanıma uyan bariz işaretlere göz yumulduğunda, ileride büyüyerek tekrar karşınıza çıkar.
bunun sonucunda, birden fazla red flag vermeye devam eden bir partnerle ya çatışmaya girersiniz ya da değer yargılarınızı karşıdakinin yanlış davranışını tolere edecek şekilde adapte etmeye çalışırsınız.

ilk seçenek ilişki için; ikincisi ise kişiliğinizden ödün vererek geçici bir süreliğine kendinizi kandırdığınız için zorlayıcıdır.

her iki durumda da gereksiz bir zaman kaybı, stres ve sıkıntıya maruz kalırsınız.

"red flag" gösterene kapıyı göstermedikçe, "yanlışlar" olduğu yerde durmaya devam edecektir. beraberinde azalan, önce kendinize olan saygınız, buna bağlı olarak karşınızakinin ve toplumun size gösterdiği saygı ve değer olacaktır.