SUÇ 13 Ağustos 2024
37,5b OKUNMA     128 PAYLAŞIM

Eskişehir'deki Bıçaklı Saldırıyı Gerçekleştiren Zanlı Manifestosunda Ne Söylüyor?

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde çay bahçesindeki 5 kişiyi bıçakla yaralayan ve o anları sosyal medyada canlı yayınlayan Arda K. adlı 18 yaşındaki zanlı Türkiye'nin gündeminde.

Haberin videosu

Saldırganın yayınladığı sözde manifesto hakkında

manifesto dediği birkaç sayfalık pdf'i okudum bu saldırganın. kendisi ilk olarak babasından, daha sonra da bütün insanlıktan nefret ediyormuş. mizantropist imiş. nükleer kıyameti savunuyormuş. 

nefret ettiği gruplar: en fazla yahudilerden nefret ediyor, dünyayı yahudilerin yönettiğine inanmış. ikincil olarak; suriyeliler, göçmenler, kürtler, lgbt'ler, feministler, marksistler, komünistler, zenciler... türklerden bir yerde bahsetmiş, o cümlesinden de türk ırkçısı olduğu anlaşılıyor. türkçesi de çok bozuk. belli ki ortaokuldan sonra hiçbir dersini takmamış. bence incel değil, çünkü birer cümleyle kızlardan da erkeklerden de nefret ettiğinden bahsetmiş. nefreti sadece kızlara yönelik olsaydı, belki incel olabilirdi.


adam müslümanlar ya da islamla ilgili bir şey söylememişken, islamcılar bütün olayı "müslümanlara saldırıyor"a getirip yine bir mağduriyet yaratmaya çalışmışlar. bu azminizi ve yaratıcılığınızı tebrik ediyorum arkadaşlar.

ortaokuldan beri insanlardan nefret ettiğini söylüyor. muhtemelen okulda uğradığı bir zorbalık buna neden oldu. okullardaki zorbalığın gözardı edilmesinin sonuçlarından birisi.

kafasındaki miğferi de amazon'dan almış. gümrük sorunu yaşayınca technopat'ta hesap açıp bunu sormuş.


anton lundin pettersson adlı isveçli başka bir katile özenip, onun gibi giyinip, onun gibi yanına bıçak ve balta almış:


bu saldırgan sayesinde kendisi gibi insanlıktan nefret edenlerin bir araya geldiği vidlii sitesini de öğrenmiş olduk. bu site hemen engellensin, burada hesabı olanlar da takip edilsin.

ayrıca, kendisi hakkında hakarette bulunmayın, insanlıktan bu kadar nefret eden birisi o hakaretleriniz sayesinde sizden tazminat almaktan çekinmez.

senelerdir bekliyorum böyle bir saldırı

kör cahil, internette vakit geçirmeyen biri değilseniz bugünün geleceğini görürdünüz.

özellikle genç erkekler müthiş bir baskı altında. bunu, yapılanı meşrulaştırmak için değil sebepleri anlaşılsın diye söylüyorum. anlaşılsın ki önlem alınsın. düzgün eğitim alamamış, parası pulu olmayan, yaşıtı kızların ilgisini çekemeyen genç erkekler senelerdir bataklıkta debelenip duruyor.

çevrelerinde müthiş bir yankı odası var. okulda birbirinin benzeri tipler dolu. eve geliyor ilgisiz ve mutsuz bir ailede yaşadığı için discord'a girip sabah akşam kendine benzeyen yıkıklarla vakit geçiriyor. çevrelerinde aileleri ve öğretmenleri dahil 'lan oğlum sen ne anlatıyorsun' diyen aklı başında insanlar yok.

Saldırganın Telegram'daki profil fotoğrafı

aileler, öğretmenler geçim sıkıntısından kafasını kaldıramıyor. okullarda idealist öğretmenler kalmadı. mahallede sözü dinlenen oturaklı abiler yok artık. adam kendine manifesto yazıp yapacağım bunu diyor etrafındaki daly*raklar alkış tutuyor. bakın abartmıyorum, bu çocuklara kanlı canlı 'lan sen hayırdır' çekecek bir allahın kulu yok. değişik ve farklı fikirleri sadece internet ortamında gördüğü için gerçek olduğunu düşünmüyor. sanıyor ki böyle bir eylem yapacak ve herkes takdir edecek. takdir etmese bile dikkat çekecek ve diğer bahtı sikik piyadelerden bir adım öne çıkmış olacak, fark edilecek.

tüm bunların üstüne redpill, incel zırvaları ekleniyor ve güzel bir milliyetçilik sosuyla servise hazır hale geliyor. lan bu çocukların saç kesimleri bile aynı a*ına koyayım dünyanın neresinde olur böyle bir şey? ömründe bir tane tkp'li ile yüz yüze konuşmamıştır ama manifestosunda tkp binasına saldırmayı planladığını söylüyor. olum gerçeğiyle karşılaşmadığınız kime düşmanlık besliyorsunuz siz? düşmanlarınız da hayatınız gibi gerçek değil.

caydırıcı bir ceza verilmezse ülkemizin ilk school shooting mevzusu yakın zamanda yaşanır. bu tipin bir de ateşli silaha erişebilen versiyonları var çünkü.

videoda yetişkin insanların bile hayatta kalma reflekslerinin yok olduğunu görebiliyoruz. kaldı ki genç insanlar hayata tutunsun. sadece 'git' diyorlar. ulan sineğe git diyorsun o bile gitmiyor. bir allahın kulu birini uyarmak için bağırmıyor bile. kendi halinde yolda yürüyen yaşlı dayı götten bıçağı sırf bu sebeple yiyor. daha öncesinde üç beş kişiye takan elemanın arkasından bağıran biri bile yok. rahatlığa bak yani. npc dolu ortalık.

neyse. fazla bile yazdım ama tarihe not düşmek gerekiyordu. eğitimsizlik, cehalet, ekonomik sıkıntılar, karşı cins tarafından tercih edilmiyor olmanın sonucu olarak ucube bir genç erkek popülasyonumuz var. ve bu tipler ülkede kaçak yaşayan yabancılar kadar ciddi bir sorun.