MODA 8 Mayıs 2019
146b OKUNMA     914 PAYLAŞIM

En Kaliteli Tişörtler Bile 5 Kere Giyildiğinde Neden Eskiyor?

Muhakkak sizin de başınıza gelmiştir bu durum. Biraz daha iyisinden olsun diyerek fazla para verip aldığınız tişörtün yavaş yavaş yatak tişörtü olması hüznünü bilirsiniz. Peki neden böyle? Bir Ekşi Sözlük yazarının isyanı sonrası konuyla ilgili bilgisi olan başka yazarlar olayı açıklamaya çalışmış.
iStock

çoğu tişörtün aynı fabrikalarda, aynı kumaş kalitesinde üretilmesinden kaynaklanır bu durum.

30/1 pamuk ipliğinden %100 pamuk olur genelde basic tişörtler. tüm kumaşlar çekmezlik testlerine girer, +- %5 payları vardır. bu testi geçemeyen kumaşlar tamir olur veya fireye ayrılır. o yüzden ister lcw alın, ister lacoste; hepsinin ömrü aşağı yukarı aynıdır. bakmanız gereken marka degil, kumaş içeriğidir. %50 pamuk, %50 polyester kumaşlar daha dayanıksızdır. likralı kumaşların doğal olarak çekme ihtimali daha yüksektir.

tommy, superdry, ted baker, lacoste, calvin klein, levis, sandro, massimo dutti, lcw, defacto, koton gibi firmaların türkiye'de üretimi vardır ve aynı fabrikalardan çıkar. sonuç olarak siz en ucuz pamuk tişörtlerinizden vazgeçmeyiniz.

ayrıca renkli tişörtlerin ipliği boyalı ve ham üretildikten sonra boyanan olarak ikisi çeşidi var. bunu görerek anlamak mümkün değil ancak aynı modelin beyazından daha kalın geliyorsa elinize muhtemelen sonradan boyanmıştır, tercih etmeyin.

konuyla alakasız ama belirtmekte fayda var; renk geçişli tişörtler genelde batık boyama veya taşlama denen teknikle boyanır ve inanılmaz sağlıksızdır, kullanmayın. organik kumaşlar yeni yeni türedi; onların üzerinde bunu belirten ibareleri de oluyor, türkiye'de var mı bilmiyorum ama onları tercih etmek en sağlıklısı olacaktır.

Erkek Giyiminde En Başarılı Renk Kombinasyonları

2 Saniyede Tişört Katlamanızı Sağlayacak Mükemmel Taktik