OTOMOTİV 2 Ekim 2024
1,7b OKUNMA     31 PAYLAŞIM

Çekici Kadın Sesli Navigasyonların Erkeklerin Yolda Risk Almasına Neden Olması

Yeni bir araştırma, navigasyonlarda kullanılan çekici kadın seslerinin erkek sürücüler üzerinde risk alma eğilimini artırdığını ortaya koyuyor.

yeni bir araştırmaya göre, "çekici bir tonda" kadın sesine sahip navigasyon cihazları, erkek sürücüler üzerinde olumsuz bir tesir yapıyor. bu sesler erkek sürücüleri, sarı ışıkta geçmek ya da daha hızlı sürmek gibi davranışlara yönlendiriyor.

şangay'daki fudan üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, yüksek tonlu ve baştan çıkarıcı seslerin, erkeklerin direksiyon başında daha fazla risk almasına neden olduğu kanıtlandı.

araştırma, erkeklerin farklı ses tonlarından talimatlar aldığı iki deney üzerine kuruldu. ilk deneyde, simülatördeki erkek sürücülere yüksek ve düşük tonlu kadın sesleriyle talimatlar verildi. yüksek tonlu sesi dinleyen erkeklerin, sarı ışıkta geçme olasılıkları %40 daha fazla çıktı. araştırmacılar, bu durumun erkeklerin "sürücülük becerilerini sergileme" çabasına bağlı olduğunu öne sürdü. ikinci deneyde ise, sanal bir ortamda erkekler köprü geçişi yaparken kadın sesleri dinletildi. yüksek tonlu sesi daha çekici bulan erkekler, köprüyü daha hızlı geçti. araştırmacılar, yüksek tonlu seslerin bilinçaltında daha fazla risk almaya yol açtığını belirtti.

kaynakça: the times