YEME İÇME 6 Şubat 2020
108b OKUNMA     905 PAYLAŞIM

Bira, Bardakta mı İçilir Yoksa Şişede mi?

Yılların sorunsalının, şaşırtıcı bir şekilde açık bir galibi var.
iStock

bira bardakta içilir

öncelikle bardağı 45* açıyla eğik bir şekilde tutun. birayı dökmeye başlayın ve dökerken bardağın orta kısmındaki kavise doğru dökün. bardak 2/3 civarında doluyken bardağı dik konuma getirin ve birayı bardağın tam ortasına doğru dökmeye devam edin. ortaya dökmeniz, birada (türüne göre) 2 cm civarında köpük oluşturacaktır.bu sayede biranız soğukluğunu koruyacaktır. dibine çökmesi engelleneceği için de aromasını koruyacak.

bardağın önemi

her türk apaçisi gibi birayı şişeden içerek başladım. şimdi bardakta içmeyi tercih ediyorum çünkü daha doyumlu ve keyifli oluyor.

bakınız alkol alırken rakının ince uzun bardakla, şarabın ayaklı bardakla, biranın kocaman ve geniş ağızlı bardakla içilmesi rastlantı değildir. içeceğin aroması, bıraktığı tadın yoğunluğu hatta farklı içiş şekillerinde ağıza gelen miktarın kana karışma hızı dahi hesaba katılarak; optimum keyif verecek şekilde ayarlanması ile ilgili olabileceğini düşünüyorum.

arjantin bardakta rakı içtiğinizi hayal edin! o kadar baskın anason tadlı sıvının çok miktarda ağzınıza boca olması çok iğrenç bir şey olmaz mıydı? birayı küçük shot bardaklarla içtiğinizi düşünün: o doyumlu tahılsı tadı almak imkansız hale gelmez miydi? çok itiraz etmeyin de deneyin derim. çünkü klasikler boş yere klasik olmuyor. 

"ille de şişeden emicem ben" diye oral fixasyon sorunları yaşamıyorsanız; insan gibi bira bardağından içmeniz önerilir.

aşağıdaki çok kısa videoda bilimsel açıklamasını bulabilirsiniz

netice: bardakta, köpüklü içilir.

Bira Göbek Yapar mı Yoksa Asıl Suçlu Biranın Yanında Yenilenler mi?