Adolf Hitler'in Resim Sanatıyla Olan İlişkisinin Komple Özeti
adolf hitler viyana yıllarında (1908–1913), resim ve kartpostal satarak geçimini sağlamaya çalıştı. çabalarına rağmen çok az ticari başarı elde etti. ii. dünya savaşı'ndan sonra, bazı resimleri ortaya çıktı ve açık artırmalarda satıldı diğerleri abd ordusu tarafından ele geçirildi ve abd hükümetinin gözetiminde kaldı.
hitler , viyana güzel sanatlar akademisi giriş sınavına 1907 ve 1908 yıllarında girdi ama sınavları geçemedi . sınav görevlileri mimarlık için resimden daha yetenekli olduğunu öne sürdü. ağustos 1939'da ingiliz büyükelçisi nevile henderson ile yaptığı konuşmada hitler, ii. dünya savaşı'nın patlak vermesinden hemen önce, “ben politikacı değil sanatçıyım. polonya sorunu çözüldükten sonra, sanatçı olarak hayatımı sona erdirmek istiyorum. ” açıklamasını yaptı
1908'den 1913'e kadar adolf hitler, kartpostalları ve resimleri renklendirerek geçimini sağladı . 1910'da 21 yaşındayken ilk otoportresini yaptı. 1910'da 21 yaşındayken ilk otoportresini bu eser, hitler'in on iki resmiyle birlikte, 1945'te abd tarafından bulundu. viyana'da geçirdiği süre boyunca hitler, avusturyalı bir işadamı olan samuel morgenstern'e birçok resim sattı. avukat josef feingold, hitler’in eski viyana'yı tasvir eden resimlerinden birkaçını satın aldı.
1936'da amerikalı gazeteci ve yazar john gunther, adolf hitler'in viyana sanat akademisine sunduğu resimleri inceledi. gunther eserleri “sıradan, tamamen ritim, renk, his veya manevi hayal gücünden yoksun olarak tanımladı. hitler’in başvurusunu reddeden viyana güzel sanatlar akademisi yöneticileri, insanları çizmekte zorlandığını belirtti.
ii. dünya savaşı'nın sonunda, birleşik devletler ordusu, bazıları hala almanya'da olduğuna inanılan bir dizi hitler'in resmini buldu. eserler yakalanan diğer malzemelerle birlikte amerika birleşik devletleri'ne götürüldü ve şu anda sergilenmelerine izin vermeyi reddeden abd hükümeti tarafından tutuluyor diğer resimler özel kişilerin elinde kaldı. 2000'li yıllarda, bu çalışmaların birçoğu açık artırmalarda görünmeye başladı. kaynak