1997 Yılında Fener Taraftarına Özel Üretilen İçki: Fenerbahçe Pilsen Bira

1997 yılında Fenerbahçe & Tuborg ortaklığıyla piyasaya sürülen Fenerbahçe Pilsen Bira, bu zamanlardan bakınca hoş bir nostalji yaşatıyor.
1997 Yılında Fener Taraftarına Özel Üretilen İçki: Fenerbahçe Pilsen Bira

"aşığınım fenerbahçe pilsen bira..
kutunda sarı lacivert renkler
sende bu özel tat oldukça
sonsuza dek aşığınım"

fedon'un şarkısından da anlaşılacağı üzere, 1997-98 yıllarında piyasaya çıkan ve gazetelerde reklamı dönen bir bira markasıydı bu. fenerbahçe spor kulübü ile tuborg'un bir araya gelerek çıkardığı, taraftara özel biraydı.


fenerbahçe'nin markalaşma yolunda attığı adımlardan biridir. hatta "fenerbahçe su" bundan 13 yıl sonra çıkmıştır.

yasaklara rağmen bugün fenerbahçeli taraftarların tam da ihtiyacı olduğu şeydir.


dönemin gazetelerinde haber şöyle yer alıyor:

"fenerbahçe, dün tuborg ve global şirketleriyle sözleşme imzaladı. fenerbahçe birası için yapılan anlaşmayla tuborg, 3 mayıs'tan itibaren bu ürünü piyasaya sürecek.

sosyal tesislerdeki anlaşma törenine başkan ali şen, ikinci başkan vefa küçük, asbaşkan ertuğrul hataylı ve yöneticilerin yanı sıra tuborg şirketi koordinatörü cengiz tekin de katıldı. fenerbahçe, bira satışlarından yılda 3 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. ayrıca global şirketiyle yapılan anlaşmayla fenerbahçe'nin halka açılması için tüm prosedür tamamlandı."


bir başka haber:

"fenerbahçe mali komitesi yeni sezon için çıkardıkları ürünleri dün tanıttı. asbaşkan abdullah acar ve yöneticilerden ertuğrul hataylı ile perihan özbilgin'in katıldıkları toplantıda en kaliteli malı en ucuz fiyatla taraftarlarına sunduklarını açıklayan yöneticiler, fenerbahçe birası ve kolasının da en kısa zamanda satışa çıkacağını belirttiler. tanıtılan ürünler arasında havlu, bornoz, kravat ve eşarp da dikkati çekti."